Salvatorii au susţinut examen la înălţime

Joi, 25 Februarie 2016Chișinău, Republica Moldova

Salvatorii au sustinut examen la inaltime | imaginea 1 Zece angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI au susţinut astăzi un examen la înălţime. Salvatorii Detaşamentului Căutare-Salvare Numărul 1 din municipiul Chişinău au parcurs mai multe etape pentru a fi admişi la misiuni de salvare.

Noii alpinişti au demonstrat performanţe după ce, pe parcursul a şapte zile, au urmat un curs iniţial de instruire în domeniu. Cursanţii au fost puşi la încercare în cel puţin patru probe pentru a primi calificarea de salvatori alpinişti. Specialiştii au efectuat operaţiuni de salvare a sinistraţilor din fântână, salvarea persoanei de la înălţime, în poziţie orizontală, prin intermediul brancardei, salvarea sinistratului cu ajutorul guseului de salvare, dar şi coborârea de la înălţime prin depăşirea unui obstacol.

Examenul susţinut de tinerii alpinişti oferă posibilitatea acestora de a participa în misiuni de salvare la înălţime, dar şi efectuarea misiunilor în recuperarea sinistraţilor de la adâncime. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale desfăşoară misiuni de recuperare a victimelor în urma prăbuşirii acestora în şantiere, fântâni sau în caz de blocarea persoanelor la înălţimi. Pe parcursul anului 2015, salvatorii din Republica Moldova au efectuat 50 de operaţiuni de salvare a oamenilor de la înălţime şi recuperarea sinistraţilor din fântâni. În total, pentru misiuni  de salvare sunt pregătiţi 79 de salvatori alpinişti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.