Vizita Ministrului Afacerilor Interne în cadrul Serviciului Situații Excepționale

Joi, 25 Februarie 2016Telenești, Republica Moldova

Vizita Ministrului Afacerilor Interne in cadrul Serviciului Situatii Exceptionale | imaginea 1 Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, a efectuat astăzi o vizită de serviciu în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a Ministerului Afacerilor Interne. Vizita a avut drept scop familiarizarea ministrului Afacerilor Interne cu activitatea salvatorilor și pompierilor, subdiviziunea ministerului, care se bucură de credibilitate considerabilă în rândul populației.

Echipe de pompieri, salvatori, scafandrieri, chimiști și paramedici au fost gata să prezinte echipamentul din dotare, explicând destinația acestora și posibilitățile de intervenție. Ulterior, ministrul Alexandru Jizdan, însoțit de șeful Serviciului Situații Excepționale Mihail Harabagiu, a mers să viziteze și Școala Securițății din cadrul aceluiași serviciu, unde s-a arătat impresionat de destinația acestuia și de încărcătura de instruire în domeniul bazelor securității vieții. Acolo, fiind prezent și un grup de copii din raionul Telenești, a avut posibilitatea să comunice cu aceștia și să îi îndemne pe cei mici să viziteze cât mai des această școală a securității și chiar să se gândească pe viitor la posibilitatea alegerii unei meserii de pompier și salvator.

Vizita Ministrului Afacerilor Interne in cadrul Serviciului Situatii Exceptionale | imaginea 2 În final, Alexandru Jizdan a oferit copiilor mici daruri pe care aceştia le vor folosi la școală. Într-o ședință ulterioară, a ținut să comunice către reprezentanții Serviciului Situații Excepționale despre susținerea și aprecierea pe care o are față de subdiviziune. S-a vorbit și de proiectele de viitor pe care le are serviciul în domeniul achiziționării mai multor autospeciale și altă tehnică de profil, proiecte pe marginea cărora ministrul și-a exprimat repetat susținerea, atât către salvatori și pompieri, dar și către conducerea Serviciului Situații Excepționale. Vizita a fost încheiată cu urări de succes pentru salvatori și pompieri și dialog cu cei prezenți acolo.

În cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale activează peste două mii de angajați, printre care pompieri, salvatori, scafandrieri, chimiști, chinologi și paramedici, gata să intervină pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale și pentru salvarea vieților.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.