O nouă Unitate de Salvatori şi Pompieri

Duminică, 10 Aprilie 2016Soroca

O noua Unitate de Salvatori si Pompieri | imaginea 1 Pe 31 martie curent, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a inaugurat o nouă Unitate de salvatori şi pompieri în oraşul Soroca. La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ambasadorul State Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, șeful Serviciului Situaţii Excepţionale, Mihail Harabagiu şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Deschiderea unităţii a fost posibilă în urma colaborării Serviciului salvatori şi pompieri din Republica Moldova cu Biroul de cooperare militară al Ambasadei SUA. În cadrul proiectului finanţat de către Guvernul American, în anul 2014 s-a dat start construcţiei unei noi remize de pompieri după standarde europene. După aproape doi ani, construcția unității de salvatori a fost încheiată, iar peste 60 de salvatori şi pompieri din nordul ţării vor putea activa în servicii de intervenție.

Mai mult, în cadrul edificiului vor lucra paramedici SMURD, iar angajaţii serviciului îşi vor putea ridica nivelul de performanţă într-un nou centru de instruire amenajat în aceeași clădire. Pompierii şi salvatorii au fost felicitaţi de către oficiali pentru realizarea cu succes a proiectului. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a specificat că siguranţa cetăţeanului este o prioritate, iar datorită unor proiecte commune de acest fel, oamenii pot beneficia de asistenţă calificată, iar calitatea serviciilor acordate se ridică la înălţimi noi.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit a menţionat că unitatea va oferi o capacitate mai bună de gestionare a situaţiilor excepţionale și că această remiză reprezintă nu în ultimul rînd o investiţie a poporului american pentru cetăţenii Republicii Moldova. Conform estimărilor efectuate, construcţia noii unități de pompieri din oraşul Soroca a costat 660 mii dolari americani, iar finanţarea  a fost acordată prin implementarea Proiectului de reconstrucţie a unităţilor de pompieri, realizat prin intermediul Biroului de cooperare militară al Ambasadei SUA pentru anii 2009 – 2016. În rezultatul cooperării Serviciului Situaţii Excepţionale al MAI cu Ambasada SUA a fost posibilă reconstrucţia mai multor remize de salvatori în localităţile Basarabeasca, Căuşeni, Edineţ, Comrat şi Bălţi din Republica Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.