Un elicopter SMURD cu medici români a sosit în ajutorul unei tinere de 22 de ani

Duminică, 10 Aprilie 2016Chișinău

Un elicopter SMURD cu medici romani a sosit in ajutorul unei tinere de 22 de ani | imaginea 1 Pe 25 martie curent, un elicopter SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, pentru a prelua o femeie în vîrstă de 22 de ani și a o transporta la Institutul Clinic Fundeni din orașul București, România. Echipajul cu medici SMURD din Galați au avut misiunea de a transporta pacienta, care suferea de insuficiență hepatică.

Medicii urmau să monitorizeze starea persoanei pe parcursul zborului, ca ulterior va beneficieze de îngrijiri medicale la București. Odată ajunsă la Institutul Clinic Fundeni, tînăra a suferit o intervenție chirurgicală, fiindu-i efectuat de urgență un transplant renal. Acesta este unul dintre cazuri, cînd unui cetățean moldovean i s-a dat o a doua șansă la viață, de către colegii de profil români.

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, de la lansarea proiectului, este a patra misiune aero-medicală SMURD realizată în Republica Moldova. În toate cazurile pacienții au avut parte de îngrijiri calificate în timpul operațiunilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.