Ziua Salvatorului în Republica Moldova

Duminică, 10 Aprilie 2016Chișinău

Ziua Salvatorului in Republica Moldova | imaginea 1 În fiecare an, pe 5 aprilie, Serviciul Protecţie Civile şi Situaţiilor Excepţionale marchează sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului”. Și în acest an, evenimentul a început dimineaţa cu un omagiu de comemorare a angajaţilor decedaţi în exerciţiul funcţiei.

Colegii de breaslă şi apropiaţii au depus flori la “Memorialul Glorie Eternă Salvatorilor şi Pompierilor Căzuţi la Datorie”. În același timp, locuitorii municipiului Chişinău au putut admira parada tehnicii de intervenţie, care a mers pe străzile oraşului. Cele 30 autospecialele au parcurs traseul stabilit, toate mașinile reprezentând specificul de activitate a tuturor salvatorilor. Evenimentul a continuat cu ceremonia oficială de felicitare şi menţionare a efectivului Serviciului Situaţii Excepţionale, care a avut loc la stadionul „Dinamo" din Chişinău.

Aici salvatorii şi pompieri au fost felicitaţi pentru curaj, devotament şi sacrificiu, de care dau dovadă în misiunile de salvare. În cadrul  ceremoniei a fost citit mesajul primului-ministru Pavel Filip, care a specificat că profesia de salvator este demnă de respectul cetăţenilor, fiind plină de riscuri.  Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a subliniat în discursul său, că orice realizare pe care o înscriu salvatorii, nu poate fi trecută cu vederea, iar respectul oamenilor pentru fiecare dintre ei este pe măsură. Şeful Serviciului Situaţii Excepţionale, Mihail Harabagiu a menţionat că salvatorii reprezintă forța care e gata să lupte cu stihia apelor, să învingă nămeţii, focul şi să dea speranţă de viaţă în orice situație.

Cu mesaje de felicitare au venit şi colegii din România şi Ucraina, prezenţi la eveniment. Ceremonia a culminat cu defilarea plutoanelor de ofiţeri şi a tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale. Tot pe stadion, a aterizat și un elicopter SMURD, iar oaspeții veniți la Ziua Salvatorului au avut ocazia să facă fotografii cu acesta, cu salvatorii și mașinile lor, în semn de amintire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.