Un pompier și-a pierdut viața în timpul unui incendiu de proporții

Duminică, 13 Noiembrie 2016Chișinău

Un pompier si a pierdut viata in timpul unui incendiu de proportii | imaginea 1 Pompierul decedat la datorie a fost Ivan Nogailîc, de 28 de ani. Activa în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al s/salvare. Pentru viața pompierului blocat, colegii salvatori au luptat mai mult de o oră, însă fără rezultat.

Serviciul 901 a fost alertat la ora vineri, 11 noiembrie a.c., ora 09:58 minute, cu informația că un incendiu a izbucnit pe strada Uzinelor numărul 9 din Chișinău. După intervenția primelor forțe, a fost anunțat că este vorba de un incendiu de proporții, fiind dat apel de incendiu cu gradul III. Un incendiu la un depozit de mase plastice ce se întindea pe mii de metri patrați într-o clădire cu mai multe etaje. Astfel, pentru acțiunile de stingere, au intervenit 12 autospeciale și 2 scări auto cu peste 70 pompieri și salvatori. Flăcările au cuprins etajul patru al unui depozit, pe o suprafață considerabilă, dar încă neestimată. În timpul acțiunilor de stingere, în paralel au fost inițiate și realizate acțiuni de căutare a persoanelor, întrucît exista informația că cineva s-ar afla la acel etaj.

Respectiv, două persoane au fost salvate de către pompieri și transportate la spital. Tot de ajutor medical, au avut nevoie doi pompieri, iar un alt salvator a decedat, după ce a rămas blocat în interior.

Un pompier si a pierdut viata in timpul unui incendiu de proportii | imaginea 2 S-a lucrat 30 de ore pentru lichidarea groaznicului foc. Situația a fost monitorizată la fața locului de către conducerea Serviciului Situații Excepționale, fiind prezenți șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, general-maior al s/salvare, Mihail Harabagiu dar și șeful-adjunct al Serviciului, șef Direcție salvatori și pompieri, colonel al s/salvare, Anatolie Viniciuc.

La locul incendiului, din strada Uzinelor 9, s-a acționat timp de 30 de ore cu 25 autospeciale, dintre care 6 scări auto, cu un efectiv de 150 pompieri și salvatori. În spital au rămas pentru îngrijiri medicale 6 pompieri.

Incendiula fost lichidat sâmbătă, 12 noiembrie a.c., la ora 13.35. Patru echipaje de pompieri au acționat pentru lichidarea ultimelor focare dar și pentru a căuta o femeie despre care se primiseră infromații că s-ar fi aflat în clădire. Femeia dată dispărută nu a fost găsită.

La locul incedniului se vor afla în continuare angajații Laboratorului experimental antiincendiar pentru a prelua probe și a stabili cauza izbucnirii incendiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.