Operaţiunea "Girofar", Republica Moldova

Sâmbătă, 23 Martie 2019Moldova
Foto: ISU Moldova

Operatiunea  Girofar   Republica Moldova | imaginea 1 Miercuri, 20 martie, a.c., Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare, au desfăşurat operaţiunea „Girofar”.

O autospecială de intervenţie la incendii, dar şi şase echipaje de patrulare INP au verificat dacă conducătorii auto din trafic oferă prioritate echipelor de intervenţie cu sistemele de semnalizare conectate. Pompierii şi poliţiştii au mers pe mai multe trasee din capitală, testând conducătorii auto la capitolul respectării Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Potrivit itinerarului stabilit, autospeciala de intervenţie a IGSU, dar şi echipajele de poliţie, s-au deplasat din sectorul Râșcani al capitalei pe străzile Calea Orheiului, Petricani, Mihai Viteazul, Columna, Calea Ieșilor, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, podul Viaduct şi bulevardul Dacia din sectorul Botanica.

Pe parcursul drumului, mai mulţi şoferi au fost stopaţi de poliţie. Potrivit responsabililor din cadrul INP, aceştia nu au acordat prioritatea în trafic autospecialei de intervenţie cu dispozitivele de semnalizare luminoasă şi sonoră în funcţiune. Cei care au încălcat regulamentul riscă sancţiuni administrative, în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova.

Operaţiunea „Girofar” se efectuează în fiecare an şi are drept scop responsabilizarea şoferilor în trafic. Potrivit cerinţelor, timpul de răspuns al echipajelor de pompieri şi salvatori în localităţile rurale este de la 5 la 15 minute. Din cauza conducătorilor auto care nu oferă prioritate echipelor de intervenţie, deplasarea pompierilor şi salvatorilor poate fi tergiversată, iar în situaţii de urgenţă orice minut contează.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.