„Tinereţe fără bătrâneţe”

Luni, 09 Iunie 2014Suceava

Tinerete fara batranete | imaginea 1 La cei 46 de ani trecuţi ai săi, plutonierul adjutant-şef Neculai Roşu din cadrul Detaşamentului de pompieri Suceava, îşi ascunde foarte bine vârsta. Are o condiţie fizică invidiată chiar şi de cei mai tineri colegi ai săi.

Energic şi plin de vitalitate, Neculai Roşu reuşeşte să păcălească anii înscrişi în acte. A practicat lupte în tinereţe şi nu a uitat de latura sa sportivă. În fiecare dimineaţă, odată cu cântatul cocoşilor, pe când mulţi dintre noi suntem încă în lumea viselor, Neculai iese la alergat. Fuge 5, 10 şi chiar 15 kilometri zilnic, de parc-ar fi Forrest Gump. Crosul face parte din viaţa lui şi nu s-ar lipsi de sport pentru nimic în lume. Îl menţine aşa precum îi este şi firea - veşnic tânăr.

Tinerete fara batranete | imaginea 2 Anul acesta, după ce a câştigat locul întâi şi medalia de aur la cros - 3000 de metri, pentru cei cu vârsta peste 45 de ani, la etapa finală a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost selectat în lotul naţional al pompierilor militari. În perioada 3-6 iunie a.c. s-a desfăşurat Campionatul de Atletism şi Cros al Ministerului Afacerilor Interne, în municipiul Cluj-Napoca din judeţul Cluj. Este vorba despre Etapa Finală a competiţiei care a reunit şi în acest an peste 200 de sportivi, angajaţi în structurile centrale şi teritoriale ale Ministerului.

Campionatul s-a desfăşurat pe două paliere şi anume - masculin (sub 35 de ani, 35-45 de ani şi peste 45 de ani) - şi feminin (sub 30 de ani şi peste 30 de ani), probele fiind cele de 60 metri, 100 metri, 800 metri, 1500 metri, aruncarea greutăţii şi săritura în lungime la atletism, respectiv 2000 metri, 3000 metri, 4000 metri şi 6000 metri la cros. Echipa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu plutonierul adjutant-şef Neculai Roşu component de bază, a câştigat locul întâi pe Ministerul Afacerilor Interne, iar pompierul militar sucevean a avut un cuvânt greu de spus în acumularea de puncte preţioase pentru echipa sa şi adjudecarea mult râvnitului trofeu.

Neculai Roşu a câştigat detaşat locul întâi la proba de 3000 de metri. A urcat pe podium şi la proba de 1500 de metri, al treilea, iar medaliile şi cupele sale, alături de cele ale coechipierilor săi i-au propulsat pe pompierii militari în fruntea clasamentului general. Ne bucurăm nespus pentru rezultatul obţinut de Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi mai mult pentru colegul nostru campion. Îl felicităm, îi urăm din inimă sănătate şi sperăm să ne dezvăluie şi nouă reţeta lui pentru „Tinereţe fără bătrâneţe”.

Galerie imagini