Bihorul reprezentat cu cinste la Campionatul de judo al Ministerului Afacerilor Interne

Luni, 28 Martie 2016Bihor

Bihorul reprezentat cu cinste la Campionatul de judo al MAI | imaginea 1 Pompierul militar Bogoşel Adrian este campion naţional la judo şi cel mai tehnic judoka sub 35 ani.

Plutonier major Bogoşel Adrian a reuşit performanţa de a ocupa Locul I la fiecare ediţie a Campionatului de judo al Ministerului Afacerilor Interne la care a participat, palmaresul acestuia îmbogăţindu-se în acest an cu cea de-a opta medalie de aur obţinută la acest concurs.

În perioada 15 – 18.03.2016, s-a desfăşurat în municipiul Deva, judeţul Hunedoara, etapa finală a Campionatului de judo al Ministerului Afacerilor Interne. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” al judeţului Bihor a fost reprezentat la această competiţie de plutonier major Bogoşel Adrian, subofiţer în cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea.

La finalul concursului, ce a reunit la start aproximativ 100 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, plutonier major Bogoşel Adrian a obţinut Locul I, la categoria 90 kg. De asemenea, în cadrul aceleiaşi competiţii, pompierului militar bihorean i-a fost acordată “Diploma pentru cel mai tehnic judoka sub 35 de ani”.

În intervalul 2008-2013 şi 2015-2016, plutonier Bogoşel Adrian şi-a surclasat toţi concurenţii la Campionatele de judo ale Ministerului Afacerilor Interne, ocupând în cei opt ani menţionaţi (în anul 2014 neparticipând la competiţie), prima treaptă a podiumului.

În anul 2008, la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, organízate la Liverpool, plutonier Bogoşel Adrian a câştigat titlul de campion mondial la proba de judo. În anul 2010, la acelaşi concurs, desfăşurat la acea dată în Coreea de Sud, sportivul orădean a reuşit performanţa de a ocupa toate cele trei trepte ale podiumului la discipline sportive diferite, cucerind medalia de aur la canotaj, cea de argint la judo şi cea de bronz la lupte libere, iar în anul 2013, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, desfăşurate în Belfast- Irlanda de Nord, la care au participat peste 7000 de sportivi din 67 de state, plutonier Bogoşel Adrian a devenit vicecampion mondial la proba de judo, categoría 90 kilograme.

Din anul 2008 până în prezent, în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale la care a participat, pompierul militar bihorean a reuşit să cucerească nu mai puţin de 14 medalii, dintre care zece de aur (opt la Campionatele de Judo ale Ministerului Afacerilor Interne), trei de argint şi una de bronz.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.