Pompier român la Campionatul Mondial de Firesport

Vineri, 26 August 2016Sibiu

Pompier roman la Campionatul Mondial de Firesport | imaginea 1 Plutonierul Oprea Gabriel din cadrul ISU SIBIU a participat la Campionatul Mondial de Firesport, organizat în Cehia.

Plutonierul Oprea Gabriel din cadrul ISU „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu face parte din echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi a reprezentat România și ISU Sibiu la Campionatul Mondial de Firesport, ce s-a desfăşurat, în perioada 15-21 august a.c., la Ostrava, în Cehia.

Alături de alți nouă pompieri profesioniști, din cadrul mai multor inspectorate județene pentru situații de urgență, pompierul din cadrul ISU Sibiu a parcurs patru probe practice, specifice pompierilor profesioniști: Pista cu obstacole pe 100 m, Ștafeta 4x100 m, Scara de fereastră și Realizarea dispozitivului la motopompă.

La acest campionat au participat cele mai bune echipe de pompieri din 13 țări, printre care și România, lotul reprezentativ al IGSU aflându-se pentru prima dată la această competiție, unde a reușit să se claseze pe locul X.

Subofițerul Oprea Gabriel a demonstrat că are abilități deosebite în ceea ce privește îndemânarea, rapiditatea și precizia desfășurării probelor specifice concursurilor profesioniste ale pompierilor, dar a dat dovată și de abilități sportive deosebite, prin clasarea pe podium la competiții naționale desfășurate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. În acest an, în cadrul etapei finale a Campionatului Național de Atletism și Cros al MAI, a reușit să obțină locul I la săritura în lungime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.