Pompierii vrânceni au participat la Ştafeta Veteranilor Invictus

Miercuri, 06 Octombrie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierii vranceni au participat la Stafeta Veteranilor Invictus | imaginea 1 Plini de energie, curaj și devotament, Plt. adj.-șef Costache Iulian, Plt. adj.-șef Lemnaru Cristian, Plt. adj. Stolniceanu Florin, Plt. maj. Jugaru Paul Cristian, Sg. maj. Cosma Fabian și Sg. maj. Zaharia Bogdan au străbătut vineri, 1 octombrie a.c., în pas alergător, Traseul Albastru, la cea de-a VIII-a ediție a competiției Ștafeta Veteranilor, organizată de voluntarii INVICTUS, în contextul celebrării la 25 octombrie a Zilei Armatei Române.

Competiția își propune să promoveze valorile istorice ale poporului român şi să onoreze eroii care s-au sacrificat pentru țară, prin intermediului sportului. În semn de patriotism, distanța de la Mărășești până la Carei a fost împărțită în trei trasee, fiecare traseu purtând numele uneia dintre culorile drapelului naţional.

Startul Traseului Albastru a fost dat din faţa Mausoleului Eroilor din Mărăşeşti, iar sosirea a avut loc în Piaţa Unirii din Focşani. Parcurgerea până la final a celor peste 22 km de către toți pompierii participanţi demonstrează că cinstirea înaintașilor, respectul pentru veteranii din teatrele de operațiuni militare și dragostea pentru România merită orice efort și deplină considerație!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.