Iulian Rotariu - Cel mai bun ultramaratonist la competițiile extreme

Joi, 06 Ianuarie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Iulian Rotariu   Cel mai bun ultramaratonist la competitiile extreme | imaginea 1 Iulian Rotariu a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun ultramaratonist care a participat la competițiile extreme organizate de Canal Aventure. Anunțul a fost făcut de către organizatori pe pagina lor de facebook.

“Pentru al doilea an consecutiv, Iulian Rotariu câștigă Roadsing Continental Challenge. Felicitări, Iulian, pentru performanțe și angajamentul caritabil”, scriu cei de la Canal Aventure în mesajul postat. Pompierul botoșănean a participat, între anii 2019 - 2021, la patru din cele cinci curse organizate de Canal Aventure.

În vârstă de 46 ani, Iulian a câștigat toate cele patru curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape) și Bolivia (220km – în șase etape). Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) un record al întrecerilor.

Iulian dedică această nouă reușită tuturor copiilor cu autism și susține că este fericit că a reușit să termine toate cursele, dar trist deoarece cursa copiilor pentru care aleargă și pe care o susține nu se va termina niciodată. Totodată, mulțumește tuturor celor care l-au susținut financiar, cu un gând bun și o rugăciune.

Iulian Rotariu va continua să alerge în curse extreme pentru a susține cauza copiilor cu autism din Botoșani. Următorul ultramaraton se va desfășura în perioada 24 – 28 ianuarie a.c., în Laponia Finlandeză.

Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată tot de Canal Aventure. Va înfrunta temperaturi de minus 30 - 40 de grade, beneficiind de lumina zilei de doar patru din 24 de ore.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Pe traseu, concurenții pot opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca și a-și trage sufletul.

Fiind o cursă extremă, numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să finalizeze provocări asemănătoare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.