Campionul Iulian Rotariu a ajuns acasă

Marți, 02 August 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Campionul Iulian Rotariu a ajuns acasa | imaginea 1 Pompierul botoșănean, Plutonier adjutant Iulian Rotariu, românul despre care se vorbește în toată lumea, a ajuns acasă și a fost primit cu bucurie de către colegi și prieteni, vineri, 29 iulie a.c.

Iulian Rotariu a ajuns în țară din Norvegia, unde a câștigat ultramaratonul Ultra Norvegia Race. În această cursă s-a alergat non-stop, fiind traversate două lanțuri muntoase din Alpii Lyngen.

Durata cursei a fost de 44 de ore, dar cu toate că Iulian a fost penalizat cu două ore pentru că nu a avut partener și a alergat singur, el a terminat cei 120 de kilometri în doar 22 de ore.

Odată cu finalizarea acesteia, pompierul botoşănean a devenit primul alergător din lume care a câștigat cele cinci ultramaratoane ale „Continental Challenge”, purtând cu mândrie drapelul tricolor.

La revenirea în țară i-au fost alături colegi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, dar și prieteni care l-au sprijinit în realizarea acestui vis.

Iulian a răspuns provocărilor și a alergat sute de kilometri în cele mai îndepărtate deșerturi, dar și cele mai reci zone de pe pământ, pentru a susține cauza nobilă a Asociației Parinților Copiilor cu Autism din Botoșani.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.