ISU Vaslui are doi campioni mondiali la Taekwon-do

Vineri, 14 Octombrie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

ISU Vaslui are doi campioni mondiali la Taekwon do | imaginea 1 Duminică, 9 octombrie a.c., s-a încheiat Cupa Mondială de Taekwon-do ITF, competiție care s-a desfășurat în orașul port Koper (Capodistria) din Slovenia.

Din lotul național de Taekwon-do al României fac parte și doi pompieri vasluieni, sergenții majori Ștefan Frătian și Andrei Chiriac, cei doi având evoluții de senzație, atât la competiția din Slovenia, cât și la concursurile organizate în ultimii doi ani de federația internațională care patronează acest sport.

În Slovenia, Andrei Chiriac (23 ani) a devenit campion mondial la tehnici speciale (individual), iar Ștefan Frățian (27 ani), campion mondial la spargeri forță și vicecampion mondial la proba Tull individual 2 Dan. Sportivii reconfirmă evoluțiile superbe din ultimii doi ani.

Echipa de Taekwon-do a României a avut o evoluție mai mult decât meritorie, iar cei doi sportivi pompieri pregătiți de antrenorul Mihai Hondru au fost la înălțime, confirmând forma foarte bună dovedită la Campionatul European organizat anul trecut în Nucia (Spania) și Campionatul European desfășurat la Porec, în Croația.

Astfel, la C.E. desfășurat în Spania, Andrei Chiriac s-a clasat pe prima poziție la tehnici speciale (la individual) și pe locul secund cu echipa. Colegul său, sergentul major Ștefan Frățian a câștigat proba de spargeri (individual), a ieșit pe locul secund la tehnici speciale (echipa) și s-a clasat pe cea de-a treia poziție la disciplina de Tull, individual.

La Campionatul European desfășurat în urmă cu jumătate de an în orașul Porec (Croația), sergentul major Andrei Chiriac s-a clasat pe locul I la tehnici speciale, atât la individual, cât și cu echipa, obținând și locul lII la Tull, alături de echipa națională a României.

În cadrul aceleiași competiții, Ștefan Frățian a obținut două locuri I, la spargeri și tehnici speciale, precum si un loc trei la proba de Tull, cu echipa. Nouă baraje și stabilirea unui nou record mondial pentru cucerirea titlului de campion.

Ca un fapt inedit, la această Cupă Mondială, Andrei Chiriac a fost nevoit să dispute nouă baraje la proba Nopi Chagi pentru a putea obține prima poziție la tehnici speciale, totodată stabilind și un nou record mondial cu o lovitură la înălțimea de 2 metri și 90 centimetri.

Cei doi campioni sunt pompieri militari în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, Detașamentul Vaslui și, în același timp, colegi de tură.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.