Felicitări, Soldat Mihai Nicolae Palaghia!

Luni, 21 August 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Felicitari  Soldat Mihai Nicolae Palaghia | imaginea 1 Un pompier militar călărăşean este vicecampion al Jocurilor Francofoniei, ediţia 2023 la Lupte libere - competiţie desfăşurată în Republica Democrată Congo.

Soldatul gradat profesionist Mihai Nicolae Palaghia a reprezentat România şi a participat la Jocurile Francofoniei in Republica Democrată Congo obţinând o prețioasă medalie de argint la categoria sa de greutate - 92 de kg.

De-a lungul timpului, de cand se antrenează temeinic, Mihai Nicolae Palaghia are în palmares 10 titluri de campion naţional la Lupte Libere şi multe alte trofee şi medalii, succese remarcabile, care îl recomandă pe tânărul pompier ca fiind un sportiv de excepţie.

În perioada 28 iulie – 6 august a.c., pompierul călărăşean, care este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, Secţia Lupte Libere, a participat alături de ceilalți componenți ai lotului național de Lupte Libere la Jocurile Francofoniei – 2023 în capitala Republicii Democrate Congo - Kinshasa.

Pompierul Mihai Palaghia este multiplu campion naţional şi trebuie spus că este, de fapt, un obişnuit al podiumurilor de premiere, în timpul celor 11 ani de când practică acest frumos sport, remarcându-se ca un sportiv disciplinat, ambiţios, căruia îi place să persevereze şi să atingă noi ţinte.

La Secţia de Lupte Libere din Călăraşi, sportivul este antrenat de către Hogea Dragoş, cu care se înţelege foarte bine, dezvoltând în timp o relaţie profesională solidă, bazată pe încredere, care a dus la rezultate dintre cele mai bune.

Mihai Palaghia are 26 de ani şi este pompier militar, în primăvara anului trecut promovând un examen prin care a dobândit calitatea de soldat gradat profesionist în cadrul ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

După perioada de instruire, Mihai Palaghia a fost încadrat la Detaşamentul de Pompieri Călăraşi, unde s-a integrat foarte bine în echipa salvatorilor, având deja la activ câteva intervenţii mai complexe, care l-au obişnuit cu munca de pompier, cu disciplina militară şi desigur, cu spiritul de echipă.

Într-o scurtă discuţie avută recent cu luptătorul, acesta spunea că este foarte încântat de ceea ce a devenit, că este mândru să facă parte din echipa pompierilor călărăşeni şi că nu vrea să se oprească aici, visul lui ar fi acela ca, într-un viitor apropiat, să promoveze un alt examen prin care să devină subofiţer.

Felicitări, Mihai Nicolae Palaghia! Pompierii călărăşeni sunt foarte mândri de el şi îi doresc mult succes atât în cariera sportivă, cât şi în cea profesională!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.