Competiție de Skandenberg în cadrul ”Cupei Protecției Civile 2024”

Vineri, 23 Februarie 2024Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Competitie de Skandenberg in cadrul  Cupei Protectiei Civile 2024 | imaginea 1 Luni, 19 februarie a.c., a debutat ”Cupa Protecției Civile 2024” cu populara competiție – ”Braț de fier” - Skandenberg.

Întrecerile dintre participanți au fost de tip open, iar rezultatele de pe podium au fost următoarele: Locul III - Iulian Merchiș, Detașamentul 2 de Pompieri Iași; Locul II - Ionuț Barac - Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos; Locul I - Ionuț Buhăianu - Detașamentul 1 Pompieri Iași.

Skandenberg – ”Brațul de Fier” este o întrecere sportivă în care doi adversari își măsoară forța brațelor pe o suprafață plană. Skandenberg este un sport de forță între doi participanți, ce constă în prinderea palmelor, fixarea coatelor într-un plan orizontal și împingerea brațului adversarului până ce dosul palmei unuia dintre competitori ajunge în planul cotului.

Învingătorul competiției este declarat cel care are brațul deasupra în timp ce adversarul său atinge cu dosul palmei suprafața pe care se desfășoară întrecerea. Acest sport complex implică majoritatea mușchilor care acționează asupra brațului, încheieturii mâinii și umărului.

Acești mușchi devin factorul limitator pentru succesul în luptele de brațe și este determinat de tehnica specifică de luptă a brațelor, folosită de către sportiv. Felicitări tuturor pentru implicare! Audacia et Devotio!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.