Sărut mâna, nea Nae!

Sâmbătă, 23 Martie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Sarut mana  nea Nae | imaginea 1 S-a trezit la ora 6, ca în fiecare zi. S-a ridicat din pat ușor, să nu-și trezească soția, dar ea era deja trează:

‒ Ce faci, Nae? De ce te-ai trezit la ora asta?

‒ Merg să mă bărbieresc. Intru de tură.

În acel moment a simțit cum e luat de mână.

‒ Nae, știu că de-o viață faci același lucru, dar … tocmai te-ai pensionat! Acum e timpul să trăiești și pentru tine. E timpul să trăiești și pentru noi!

Timp de 28 de ani, Nicolae Dinu a urmat cu sfințenie același ritual. Se trezea la ora 6, se bărbierea și ajungea la unitate, de fiecare dată, mai devreme.

‒ Poate e nevoie de mine, își spunea el.

Mare parte din acești ani a fost comandant de echipaj de descarcerare, poate cea mai grea parte din meseria de pompier. Pe chipul lui se pot citi urmele tragediilor văzute la sutele de accidente la care a intervenit.

Nu mai știe exact câte persoane a salvat sau de câte ori a plâns de durere că nu a putut face mai mult pentru cei accidentați, dar știe că a existat un moment când a plâns de fericire. A fost ziua în care a fost oprit pe stradă de un bărbat și de băiatul lui.

‒ Tati, el este omul care mi-a salvat viața. Când îl mai vezi să-i spui “Sărut mâna, nea Nae!”.

Pentru toată cariera ta, pentru modul exemplar în care ți-ai ajutat semenii, pentru felul în care iubești oamenii, îți mulțumim și-ți spunem și noi... SĂRUT MÂNA, NEA NAE! Ne aplecăm cu respect în fața ta și iți dorim sănătate și pensie.. luuuuuuuuungă!

P.S. Sâmbătă, Nea Nae a trecut totuși pe la fostul loc de muncă... poate aveau nevoie de el!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.