Portret de Pompier - Plutonier adjutant Sebastian Laurențiu Ghioca

Vineri, 08 Noiembrie 2019Calarasi
Sursa Foto: ISU Calarasi

Portret de Pompier   Plutonier adjutant Sebastian Laurentiu Ghioca | imaginea 1 La muncă este dispecer, în timpul liber ”om”. Sebastian Laurențiu Ghioca este un om bun care luptă pentru cauze nobile, a îmbinat plăcerea de a accepta cele mai grele provocări sportive din atletism și ciclism cu scopul declarat de a colecta fonduri pentru a ajuta oamenii aflați în nevoie, pentru a sprijini copiii în dificultate, pentru a sprijini fundațiile care au acest scop caritabil.

Cine este el?

Sebi are 45 de ani, este născut pe 02.09.1974, tatăl a doi băieți de 9, respectiv 18 ani. Este militar din anul 2007, are gradul de plutonier adjutant, fiind subofițer operativ principal în cadrul Compartimentului Monitorizarea Situațiilor de Urgență și Dispecerat – I.S.U. Călărași. L-a încercat viața în mai multe rânduri, a rămas cu privirea ridicată mereu, iar de pe față nu i-a lipsit niciodată zâmbetul.

Ce spune el despre el?

”Întotdeauna am căutat provocări, încercări care mi-au pus la încercare fizicul şi psihicul! Mi-am stabilit targeturi care iniţial păreau de domeniul științifico-fantasticului, dar care m-au ajutat să mă organizez, să mă coordonez, să mă programez şi, în final, să mă autodepăşesc! Este greu de exprimat de multe ori în cuvinte ceea ce simţim când facem asta! Este plăcerea de a depăşi obstacole, greutăţi împreună cu colegii de suferinţă! E plăcerea de a te bucura de libertatea pe care ţi-o conferă astfel de ture! E vorba despre fericire, bucurie, îndârjire, suferinţă, umilinţă, de lacrimi, de râsete, toate comprimate într-o singură zi.”

Cum începe o campanie caritabilă pentru care Sebi luptă, iar cuvintele îi aparțin în totalitate:

”Pentru că aceşti copii s-au lipit de inima mea şi pentru că am promis că voi încerca să le fiu mereu aproape şi în acest an alerg pentru ei la Raiffeisen Marathon. Vă aştept ca împreună să îi susţinem pe copiii abandonaţi de părinţi în spitale şi care suferă de afecţiuni neurologice grave. Şi nu uitaţi FIECARE GEST CONTEAZĂ!”

Sebastian Laurențiu Ghioca a participat în utimii ani, din 2015 mai exact, la mai multe competiții interne și internaționale de ciclism și atletism sau probe combinate reprezentând I.S.U. Călărași, Fundația CID din București (CID - Copii în dificultate), cât și alte cazuri sociale (punctuale) având drept scop colectarea de fonduri pentru cauzele pe care le sprijină.

Portret de Pompier   Plutonier adjutant Sebastian Laurentiu Ghioca | imaginea 2

Când sprijină Fundația CID (Copii în dificultate) o face cu toată pasiunea, cu toată ardoarea, până la ultima picătură de energie, ținta fiind de fiecare dată alta și mai greu de depășit, iar scopul întotdeauna nobil, de a ajuta, de a sprijini, de a aduce bucurie în mod deosebit copiilor cu probleme de sănătate. Având target-uri bine stabilite, alături de colegi pasionați de-ai săi, care îmbrățișează aceleași principii de viață ca și el, precum Adrian Persuceanu, Cristian Ghilt, Cristian Ivanof sau Luca Manole, își alege ținte din ce în ce mai greu de atins, provocări care efectiv duc la epuizare și îl fac pe om să-și depășească condiția. În acest an, la început chiar, Sebi Ghioca a participat pe 26 ianuarie la competiția ”GERAR”, un semi-maraton de 21 de km în Parcul IOR din Capitală, scopul fiind colectarea de fonduri pentru Fundația CID (la Gerar s-a alergat la o temperatură de -9 grade Celsius).

Mai apoi, la Cluj, a obținut un Brevet de 400 de km – scopul fiind întrajutorarea copiilor de la Fundația CID. În această vară a pedalat în Parcul Național Țumerka (Grecia) la EVERESTING, mai exact a pedalat aproximativ 250 de km, cu diferență de nivel de 10.500 de metri, în aproximativ 23 de ore. Tot în această vară a participat alături de colegii săi care sprijină Fundația CID la Triatlonul de la Mamaia, unde și-a depășit din nou limitele. În septembrie a participat la maratonul TRANSFIER, iar în octombrie la Maratonul Internațional de la București cu o lungime de aproximativ 42,195 km. Pe 15 și 16 noiembrie pedalează și aleargă acasă. La Călărași mai exact, iar cel mai precis la BaioFitnes, acceptând o nouă provocare cu același scop caritabil ”Aleargă, pedalează și donează timp de 24 de ore!”. În luna decembrie, Sebi Ghioca participă la Maratonul Bucureștiului dedicat Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, desigur cu scopul de a sprijini pe cei aflați în nevoie, ca de obicei.

Și pentru toate aceste motive, dar și pentru multe altele, se poate spune că Sebi Ghioca este unul dintre acei pompieri cu care colegii lui de la ISU Călăraşi se mândresc, care îi reprezintă și o face cu cinste de fiecare dată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.