Respect, Plutonier adjutant-șef Cristian Ursache!

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Plutonier adjutant sef Cristian Ursache | imaginea 1 Siguranța semenilor reprezintă pentru cei ce lucrează în sistemul de urgență o preocupare constantă, chiar și în timpul liber. Fapt demonstrat din nou, de un pompier botoșănean. Plutonierul adjutant-șef Cristian Ursache este salvatorul botoșănean pentru care misiunea de salvare a vieții și protejare a bunurilor semenilor nu se termină niciodată.

Subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, tată a două fete, el veghează la siguranța semenilor din localitatea de domiciliu, orașul Bucecea, și în timpul liber. La cei 49 de ani pare neobosit.

În cei 14 ani de când lucrează ca pompier, plt. adj.-șef Cristian Ursache a asigurat, din timpul liber, prima intervenție la numeroase incendii produse pe raza orașului Bucecea. Experiența profesională, priceperea și dăruirea lui au jucat un rol important pentru salvarea vieții și protejarea bunurilor materiale. Totodată, informațiile cu privire la dezvoltarea incendiului, intensitatea și posibilitatea propagării transmise de la fața locului au fost esențiale în alocarea capabilităților. Decizii care fac diferența între viață și moarte, între pagube minime sau însemnate.

Vineri seară, 17 aprilie, a.c., când acoperișul unui bloc din orașul Bucecea a luat foc, plt. adj.-șef Cristian Ursache era acasă. Când a fost sunat de colegii din dispecerat să meargă la fața locului, nu a stat pe gânduri și a plecat, ca de fiecare dată, acolo unde era nevoie de el. Și a salvat nouă vieți.

„Eram în concediu de odihnă, dar acest lucru nu a contat. De fiecare dată când am fost solicitat, am răspuns prompt. Blocul, o clădire cu două etaje al cărei acoperiș era cuprins de flăcări în totalitate, era la cca. 100 de metri de casa mea. Am alergat până acolo și am început să fac recunoașterea. Am transmis în dispecerat toate detaliile de la fața locului, dar și cu ce tehnică ar trebui să intervenim. Concomitent, împreună cu pompierii voluntari și polițiștii din comună am evacuat blocul, în total nouă persoane”, a precizat plt. adj.-șef Cristian Ursache.

La sosirea echipajelor din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, și-a sprijinit colegii, acționând pentru stingerea și înlăturarea efectelor incendiului. Nu au existat victime. Pagubele au fost însemnate. Așa cum am menționat, acesta nu este singurul eveniment la care salvatorul botoșănean a intervenit prompt din timpul liber, salvând vieți.

Pe 11 decembrie 2018, într-o garsonieră dintr-un alt bloc de pe raza orașului Bucecea s-a produs un incendiu. Când au simțit miros de fum la etajul 2 al imobilului, locatarii au ieșit din apartamente și, împreună cu copiii, s-au refugiat la etajul superior. Și de această dată, plt. adj.-șef Cristian Ursache a fost primul care a ajuns la fața locului și a început evacuarea locatarilor, 22 de copii și 10 adulți. Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat în 2018, plt. adj.-șef Cristian Ursache a primit titlul de ”Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul botoşănean, plt. adj.-șef Cristian Ursachi, a dovedit că este un adevărat salvator de vieți, un om care a transformat profesia în vocație, care demonstrează cetățenilor că pompierii sunt alături de ei nu numai atunci când își desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestuia, cu aceeași abnegație, curaj și devotament, motiv pentru care colegii de la ISU Botoşani îl asigură de întreaga lor prețuire și respect!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.