Respect, Ionuţ Burcea!

Miercuri, 17 Martie 2021Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Respect  Ionut Burcea | imaginea 1 “Poate vă așteptați să vă spun că, încă de când eram mic, mi-am dorit să fiu pompier…însă la mine a fost cu totul diferit.”

“Era vara lui 2018…nu am cum să uit vreodată. Eram student la Universitatea din Craiova, tocmai ieșisem din sala de examen, când unui profesor i s-a făcut rău. Au fost alertate echipajele medicale și au ajuns foarte repede. Am fost impresionat de modul în care l-au ajutat, cu câtă grijă și profesionalism l-au tratat. Acela a fost momentul când am simțit că trebuie să fiu și eu pompier.”

El este Ionuț. Deși are doar 23 de ani, a participat la numeroase intervenții care l-ar fi putut determina să renunțe la cariera de salvator. “Zilnic mă confrunt cu situații limită. Am participat la misiuni și în calitate de paramedic și am mers și la incendii.”

“În ambele situații am luptat contracronometru. Nu e ușor, dar nici nu m-a determinat să renunț. A fi pompier este mai mult decât o meserie, este iubire faţă de oameni şi faţă de tot ceea ce ne înconjoară.”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.