Doi fraţi gemeni au ales aceeaşi meserie

Marți, 13 Aprilie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Șovar Iulian (paramedic) și Șovar Alin (uniformă de serviciu) 10 aprilie - Ziua Fraților și Surorilor! Există doi frați gemeni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman, care continuă să împărtășească aceleași sentimente, dar ceea ce iese în evidență este pasiunea lor comună față de Arma Pompieri, ei alegând această meserie după ce au efectuat stagiul militar la Detașamentul Roșiorii de Vede, în perioada 2004 - 2005.

Dragostea necondiționată față de oameni și profesie, pasiunea, devotamentul, curajul și spiritul de sacrificiu sunt calitățile acestor doi tineri salvatori teleormăneni care, de-a lungul întregii lor cariere, au participat la sute de intervenții, reușind să salveze nenumărate vieți omenești și bunuri materiale.

Plt. maj. Șovar Florel Iulian este absolvent al Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești, promoția 2008, subofițerul desfășurându-și în prezent activitatea la Detașamentului de Pompieri Videle, în timp ce fratele său geamăn, plt. maj. Șovar Alin Fănel, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, a fost încadrat din sursă externă, în anul 2006.

Cei doi frați sunt cunoscuți de către colegi ca oameni cu calități personale deosebite, care au transformat meseria de salvator într-o pasiune, ghidați de sentimentul de solidaritate față de semeni. Pentru modul în care au înțeles să dăruiască totul acestei nobile arme, reprezentanţii ISU Teleorman îi asigură de întreaga lor prețuire pentru tot ceea ce fac și le doresc succes în misiunile viitoare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.