Plutonier Chican Roxana - coordonator SMURD în cadrul ISU Giurgiu

Luni, 07 Martie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Plutonier Chican Roxana   coordonator SMURD in cadrul ISU Giurgiu | imaginea 1 Atunci când pui suflet în ceea ce faci, nimic nu ți se pare greu, iar orice obstacol te ambiționează și te face să devii mai bun.

Așa este Plutonier Chican Roxana, cea care, din anul 2017, coordonează activitatea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din cadrul ISU Giurgiu. Și poate că dacă nu ar avea atâta energie pozitivă pe care o transmite și celor din jur nu ar reuși să gestioneze un domeniu atât de complex.

“Misiunile SMURD înseamnă, de multe ori, o luptă cu timpul. Paramedicii știu cât de importantă este o secundă sau cât de mult contează viteza de reacție și precizia la o intervenție. Ei știu ce înseamnă emoția după ce salvează o viață, dar și resemnarea în fața unui caz la care nu au mai putut face nimic.

Sunt oameni bine pregătiți, care își asumă multe riscuri, dar care dau totul pentru semenii lor. Eu sunt asistent medical generalist și pot spune că acest lucru m-a ajutat foarte mult. Mi-a fost ușor să le transmit colegilor cele mai importante informații și mai ales să punem în practică, împreună, toate cunoștințele acumulate. De fapt, SMURD înseamnă și o pregătire continuă. Învățăm în fiecare zi”, a povestit Roxana. S-ar putea adăuga faptul că acțiunile SMURD presupun muncă în echipă, susținere reciprocă și un control al emoțiilor.

În spatele acestor misiuni, sunt oameni ca Roxana care fac sacrificii și dau totul pentru ca intervențiile să se desfășoare în cele mai bune condiții, cu dotarea optimă și la cel mai înalt nivel de pregătire. Pentru toate acestea, reprezentanţii ISU Giurgiu îi mulțumesc și îi doresc succes în continuare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.