Plutonier major Enache Nicoleta, printre colegii cu cele mai multe intervenţii SMURD

Vineri, 11 Martie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Plutonier major Enache Nicoleta  printre colegii cu cele mai multe interventii SMURD | imaginea 1 În fiecare an, se numără printre colegii cu cele mai multe intervenții SMURD. Spune că dintotdeauna și-a dorit o meserie în care să poată ajuta oamenii, iar acum are această posibilitate.

Ea este plutonier major Enache Nicoleta, subofițer operativ principal în cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești. Este licențiată în Drept și absolventă a Școlii Postliceale Sanitare. Anul acesta, se împlinesc 15 ani de când a îmbrăcat, pentru prima dată, uniforma de pompier.

“Mi-a fost destul de ușor să mă integrez, deoarece sunt o fire sociabilă, iar colegii mai vechi m-au ajutat să mă obișnuiesc cât mai repede cu viața de militar. Eu sunt o persoană ordonată, îmi place să stabilesc și să respect anumite reguli, fără a exagera însă, iar acest lucru chiar mi-a fost de folos.

De-a lungul timpului, mi-am continuat pregătirea în domeniul acordării primului ajutor și am urmat modulele de paramedic SMURD. Uneori, la intervenții, timpul se măsoară în vieți salvate pentru noi. Nu avem timp de emoții, trebuie să intervenim rapid și precis”, a povestit Nicoleta.

În viața de familie, a fost sprijinită întotdeauna de soțul său, care este ofițer de poliție. Au o fiică împreună, trecută deja de vârsta majoratului. Au devenit părinți devreme și crede că acest lucru i-a unit și mai mult, iar acum relația pe care o au cu fiica se bazează, în primul rând, pe prietenie.

Așadar, aceasta a îmbinat destul de bine familia, cu studiile și cu locul de muncă, fiind un exemplu pentru tinerele aflate acum la început de drum.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.