S-a născut de Mărțișor și această zi i-a purtat întotdeauna noroc

Joi, 03 Martie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

S a nascut de Martisor si aceasta zi i a purtat intotdeauna noroc | imaginea 1 Ziua de 1 Martie, pompierii giurgiuveni o dedică colegei lor, Plutonier major Gherghe Camelia. S-a născut de Mărțișor și spune că această zi i-a purtat întotdeauna noroc.

Aceasta este subofițer operativ principal în cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu și, în ultimii 15 ani, a participat la sute de misiuni. Empatie, optimism, tărie de caracter și devotament sunt printre calitățile ei. S-ar putea adăuga și modestia cu care descrie activitatea pe care o desfășoară.

“Dragostea pentru cariera militară mi-a fost insuflată de fratele meu, care este tot pompier. În anul 2007, am făcut primii paşi într-un domeniu nou, care mi-a adus mulțumire sufletească.

Cred că nu contează dacă esti bărbat sau femeie, atâta timp cât îți dorești să ajuți și știi să lucrezi în echipă. În opinia mea, acesta este secretul: colaborarea și sprijinul reciproc. Ne susținem unii pe ceilalți și nu am putea să lucrăm altfel.

De la intervenții pentru stingerea incendiilor sau de înlăturare a efectelor pe care le-au avut fenomenele meteo periculoase, treptat am început şi pregătirea în domeniul acordării primului ajutor şi am devenit paramedic SMURD. Aici mi-am găsit adevărata chemare şi, deşi este o meserie solicitantă, atât fizic, cât și emoțional, o fac din suflet şi cu plăcere”, a povestit Plt. maj. Gherghe Camelia.

Reușește, de fiecare dată, să mențină echilibru între viața de familie și carieră. Este căsătorită și are un băiat, ajuns deja la vârsta majoratului. Acum îi este mentor deoarece acesta se pregătește pentru examenul de admitere la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.