Sergent major Buducea Miruna învață de la colegi secretele meseriei de pompier

Vineri, 11 Martie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Sergent major Buducea Miruna invata de la colegi secretele meseriei de pompier | imaginea 1 S-a alăturat Detașamentului de Pompieri Giurgiu în luna noiembrie 2020 și de atunci se pregătește încontinuu și învață de la colegii cu experiență secretele meseriei de pompier.

Ea este sergent major Buducea Miruna, o tânără de 23 de ani, care a absolvit cursurile Liceului Teoretic “Tudor Vianu” și ale Facultății de Securitate și Apărare din cadrul Universitații Naționale de Apărare “Carol I”.

Pentru ea, studiile sunt foarte importante și de aceea, pe lângă serviciu, urmează un program de masterat, în cadrul aceleași universități. Îl admiră pe tatăl său, care este tot pompier, și spune că și-a dorit foarte mult să îi urmeze cariera.

“Îmi amintesc când îmi povestea tatăl meu despre misiunile de salvare la care participa, alături de colegii săi. Citeam în ochii lui mulțumirea că a putut ajuta pe cineva și eram mândră de el. Îl vedeam ca pe un supererou și îmi imaginam că voi putea, la rândul meu, să fac bine celor din jur.

Știam că nu este o meserie ușoară, dar că oferă satisfacții profesionale și împlinire sufletească. Sunt la început de drum și mă bucur să fac parte dintr-un colectiv unit, cu oameni curajoși, pe care știu ca mă pot baza, în orice moment. Am multe de învățat de la ei și le mulțumesc pe această cale”, a povestit Miruna.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.