Plutonier adjutant Răuță Vasile Ionuț-Florin - Pompierul lunii iulie

Vineri, 26 August 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Plutonier adjutant Rauta Vasile Ionut Florin   Pompierul lunii iulie | imaginea 1 „Pompierul lunii iulie 2022” la nivelul ISU Vrancea este Plutonierul adjutant Răuță-Vasile Ionuț-Florin.

Subofițerul încadrează funcția de șef gardă de intervenție – stingere la Detașamentul de Pompieri Focșani. Abilitățile de pompier le-a dobândit în timpul Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu‟ Boldești, pe care a absolvit-o în anul 2008 ca șef de promoție. În timpul școlii militare a fost șeful clasei și comandant de pluton.

Ambițios din fire, pompierul vrâncean este preocupat permanent de perfecționarea pregătirii sale. Așa că, după absolvirea școlii militare a urmat cursurile unei școli sanitare cu profil kinetoterapie, pe care a absolvit-o tot ca șef de promoție. Fiindcă și-a dorit să fie și licențiat, a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice București.

Pentru că știe să îmbine utilul cu plăcutul și curajul cu pasiunea, acesta își împarte timpul între familie și cele două profesii, aceea de pompier și cea de kinetoterapeut al echipei de handbal masculin seniori CSM Focșani 2007.

Ca pompier, în cei 14 ani de carieră militară, acesta s-a remarcat prin profesionalism, implicare și o condiție fizică de invidiat. Misiunea care i-a adus distincția de ”Pompierul lunii iulie 2022” l-a solicitat fizic 19 ore.

În data de 06 iulie a.c., în jurul orei 14:40, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța despre izbucnirea unui incendiu de pădure și vegetație uscată în localitatea Sihlea. Odată cu primele echipaje trimise la fața locului, la locul intervenției s-a deplasat și șeful gărzii de intervenție, plutonierul adjutant Vasile-Răuță Ionuț-Florin.

Dat fiind că, incendiul se manifesta pe o suprafață foarte mare, cuprinzând circa 50 ha de pădure și 25 ha de miriște, șefului gărzii i-a fost repartizat sectorul din partea de nord a pădurii. Împreună cu ceilalți colegi, sub coordonarea sa, forțele de intervenție au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind salvate astfel culturile de cereale din vecinătatea pădurii.

După ora 22:00, acesta a fost desemnat comandantul intervenției, asigurând zona peste noapte, cu echipajele din subordine. Misiunea a fost finalizată cu bine, fără a fi înregistrate pierderi de vieți omenești sau persoane rănite. Este conștient că funcția pe care o ocupă presupune o responsabilitate foarte mare dar, totodată, este convins că: ”𝑫𝒂𝒄𝒂̆ 𝒕̦𝒊-𝒂𝒊 𝒂𝒍𝒆𝒔 𝒖𝒏 𝒅𝒓𝒖𝒎 𝒔̦𝒊 𝒔𝒊𝒎𝒕̦𝒊 𝒄𝒂̆ 𝒆 𝒅𝒓𝒖𝒎𝒖𝒍 𝒄𝒐𝒓𝒆𝒄𝒕, 𝒎𝒆𝒓𝒈𝒊 𝒊̂𝒏𝒂𝒊𝒏𝒕𝒆!”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.