Respect, Pompier voluntar Sorin!

Marți, 27 Septembrie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Respect  Pompier voluntar Sorin | imaginea 1 Atunci când își dă jos costumul de pompier, știind că a mai salvat o viață, este cel mai fericit om. El este Sorin, are 41 de ani și este pompier voluntar la ISU Suceava din anul 2019. Este căsătorit, are un băiat de 4 ani, dar asta nu l-a oprit ca atunci când Suceava era un oraș carantinat să meargă la Spitalul Județean și să-și ofere sprijinul.

”- Vreau să ajut, a spus el managerului spitalului. - Ca să ne ajutați trebuie să aveți cunoștințe medicale. În plus, e foarte periculos, vă puteți îmbolnăvi și dumneavoastră. - Îmi asum acest risc și vă spun că sunt pompier voluntar și am făcut cursul de paramedic, așa că pot ajuta la Unitatea de Primiri Urgențe.”

Trei luni a mers acolo, la urgențe. Se odihnea câteva ore pe zi, iar apoi se întorcea la spital. Trei luni a stat izolat de familie pentru a o proteja, au vorbit doar la telefon. “- Ce faceți voi? Sunteți bine? - Suntem bine! Tu cum ești? Mai poți? - Mai pot, mai pot! - Când vii acasă? - Imediat ce se termină. Acum e nevoie de mine aici. Oamenii au nevoie de ajutor.”

Așa este el, s-a născut pentru a ajuta și face asta VOLUNTAR. Nu așteaptă nimic de la nimeni, este doar FERICIT că poate să facă acest lucru. El este Sorin, are 41 de ani și este pompier VOLUNTAR cu peste 3000 de ore de gardă și peste 400 de intervenții. Are toate cursurile absolvite și poate lucra pe orice autospecială, de la cea de stingere, la cea de descarcerare sau la ambulanța SMURD.

El este Sorin, antrenor de kickboxing și component al lotului României, sport la care a obținut medalia de bronz la Campionatele Mondiale Unificat de Kickbox, în anul 2018. Acum, când termină antrenamentele, merge direct la unitatea de pompieri, îmbracă costumul de protecție și este pregătit pentru intervenție.

Așa este el, vrea să ajute și acest lucru îl face FERICIT. El este Sorin, este din Suceava și acum câțiva ani a fost gardă de corp pentru vedete precum Jason Statham, Dolph Lundgren, Tila Tequila, Colin Salmon. Putea să rămână în Anglia, dar îi era prea dor de România. S-a întors în țară și în fiecare zi își oferă ajutorul pentru cei care au nevoie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.