Felicitări, Plt. adj. Lucian Maxim - Salvatorul de Onoare al anului!

Sâmbătă, 08 Octombrie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Felicitari  Plt  adj  Lucian Maxim   Salvatorul de Onoare al anului | imaginea 1 Profesionalismul, curajul și devotamentul față de profesie sunt doar câteva dintre calitățile „𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐨𝐧𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐥𝐚 𝐈𝐒𝐔 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚‟, în persoana Plutonierului adjutant Lucian Maxim.

Pompierul vrâncean a primit de curând două distincții, cea amintită mai sus, și distincția „𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟐‟ din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny‟ al județului Vrancea. Plt. adj. Lucian Maxim s-a născut în Focșani, însă mare parte din copilărie și-a petrecut-o la bunicii din satul Coroteni.

Absolvent al Colegiului Național „Unirea‟ Focșani, profil Matematică-Fizică, vrânceanul s-a înscris la Politehnică, în București, însă după doi ani de facultate și-a dat seama că nu este un domeniu în care se regăsește din punct de vedere profesional, așa că s-a înscris la Facultatea de Marketing din același oraș, pe care a absolvit-o în 2007.

În acel an, aflând că ISU Vrancea scoate la concurs posturi, plt. adj. Lucian Maxim și-a depus dosarul și, în urma concursului, a fost angajat pe funcția de servant la data de 1 noiembrie 2007.

„𝐌-𝐚𝐦 𝐚𝐜𝐨𝐦𝐨𝐝𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚‟

„Chiar dacă nu veneam dintr-un sistem militar și n-am făcut o școală militară, aveam înclinare spre acest domeniu. M-am acomodat din prima‟, spune plt. adj. Lucian Maxim. Ce presupune munca unui pompier? În primul rând dorința de a ajuta.

Pompierii nu intervin doar la stingerea incendiilor, ci și la inundații, accidente sau alte situații care pun în pericol viața. Plt. adj. Lucian Maxim este paramedic și spune că mare parte din activitate și-a desfășurat-o pe autospeciala de Descarcerare.

„Primul accident grav la care am intervenit a fost exact în primul an în care m-am angajat. Undeva spre Panciu, un autoturism s-a lovit de un copac rezultând, din păcate, decesul celor trei ocupanți ai autoturismului.

Când am ajuns la locul accidentului, două persoane erau pe câmp și o altă persoană era încarcerată. Am rămas puțin șocat pentru că părintele uneia dintre victime plângea foarte tare și-o certa la propriu. Toți cei trei ocupanți erau adulți‟, își amintește plt. adj. Lucian Maxim.

„𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟐‟

Fiecare intervenție în parte înseamnă, de fapt, o nouă lecție de viață. Pompierul recunoaște că cele mai dificile misiuni, din punct de vedere emoțional, sunt cele în care sunt implicați și copii. Însă, indiferent de situație, rolul pompierilor este de a salva, rămânând profesioniști.

De curând, plt. adj. Lucian Maxim a fost numit „𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟐‟ în urma intervenției „𝒅𝒊𝒏 25.08.2022, 𝒔̦𝒊 𝒂𝒏𝒖𝒎𝒆 𝒖𝒏 𝒂𝒄𝒄𝒊𝒅𝒆𝒏𝒕 𝒓𝒖𝒕𝒊𝒆𝒓 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒂𝒗𝒖𝒕 𝒍𝒐𝒄 𝒑𝒆 𝒅𝒓𝒖𝒎𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝑭𝒐𝒄𝒔̦𝒂𝒏𝒊 𝒔̦𝒊 𝑴𝒂̂𝒏𝒅𝒓𝒆𝒔̦𝒕𝒊. 𝑨𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒅𝒐𝒖𝒂̆ 𝒎𝒂𝒔̦𝒊𝒏𝒊 𝒊𝒎𝒑𝒍𝒊𝒄𝒂𝒕𝒆. 𝑰̂𝒏𝒕𝒓-𝒖𝒏 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒗𝒆𝒉𝒊𝒄𝒖𝒍 𝒆𝒓𝒂𝒖 𝒕𝒓𝒆𝒊 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒆 𝒊̂𝒏𝒄𝒂𝒓𝒄𝒆𝒓𝒂𝒕𝒆, 𝒎𝒂𝒔̦𝒊𝒏𝒂 𝒇𝒊𝒊𝒏𝒅 𝒓𝒂̆𝒔𝒕𝒖𝒓𝒏𝒂𝒕𝒂̆ 𝒑𝒆 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒆𝒂 𝒔̦𝒐𝒇𝒆𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊.

𝑨 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒐 𝒛𝒊 𝒇𝒐𝒂𝒓𝒕𝒆 𝒍𝒊𝒏𝒊𝒔̦𝒕𝒊𝒕𝒂̆, 𝒂𝒗𝒖𝒔𝒆𝒔𝒆𝒎 𝒏𝒊𝒔̦𝒕𝒆 𝒗𝒊𝒛𝒊𝒕𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑼𝒄𝒓𝒂𝒊𝒏𝒂 𝒂𝒊𝒄𝒊, 𝒍𝒂 𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆. 𝑨 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒐 𝒛𝒊 𝒇𝒐𝒂𝒓𝒕𝒆 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒐𝒂𝒔𝒂̆ 𝒑𝒂̂𝒏𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒄𝒍𝒊𝒑𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒂𝒄𝒄𝒊𝒅𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒓𝒆𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗. 𝑻𝒓𝒆𝒊 𝒗𝒊𝒄𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒍𝒂 𝒔𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍, 𝒔̦𝒊, 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂̂𝒕𝒆 𝒂𝒎 𝒊̂𝒏𝒕̦𝒆𝒍𝒆𝒔, 𝒅𝒐𝒂𝒓 𝒖𝒏𝒂 𝒔𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓𝒂̆ 𝒂 𝒔𝒖𝒑𝒓𝒂𝒗𝒊𝒆𝒕̦𝒖𝒊𝒕. 𝑨 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒐 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒆 𝒅𝒊𝒇𝒊𝒄𝒊𝒍𝒂̆‟.

Plt. adj. Lucian Maxim spune că în spatele celor două distincții primite, „Salvatorul de onoare al anului 2022 la ISU Vrancea‟, respectiv „Pompierul lunii August 2022‟, se află munca de echipă. Din acest motiv le este recunoscător atât colegilor, cât și membrilor conducerii alături de care reușește să ducă la îndeplinire fiecare misiune la care intervine.

‟𝑴𝒖𝒍𝒕̦𝒖𝒎𝒆𝒔𝒄 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊𝒊 𝑰𝑺𝑼 𝑽𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆𝒂 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒐𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒂 𝒇𝒊 𝒂𝒊𝒄𝒊. 𝑰𝒂𝒓 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒈𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒍𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒎𝒊𝒕 𝒄𝒂̆ 𝒄𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒐𝒖𝒂̆ 𝒑𝒓𝒆𝒎𝒊𝒊 𝒍𝒆-𝒂𝒎 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒊𝒕 𝒅𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒕𝒂̆ 𝒍𝒐𝒓, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂̆ 𝒇𝒂̆𝒓𝒂̆ 𝒆𝒄𝒉𝒊𝒑𝒂̆ 𝒏𝒖 𝒑𝒐𝒕̦𝒊 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒊‟, a mai spus plt. adj. Lucian Maxim. 𝐈̂𝐥 𝐟𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐦 𝐩𝐞 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐱𝐢𝐦 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐢-𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐦 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐢𝐞𝐫𝐚̆!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.