Respect, voluntar Alexandru!

Duminică, 27 Noiembrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Respect  voluntar Alexandru | imaginea 1 Ce poți face la 18 ani? Ei bine, poți să te lași absorbit de gadgeturi și distracții alături de prieteni sau poți alege să te pregătești pentru a fi de folos semenilor.

Alexandru se numără printre cei care au optat să valorifice timpului liber pentru pregătirea în situații de urgență, mai exact pentru a salva vieți.

De un an, este voluntar la Detașamentul de Pompieri Deva, dar și în cadrul Crucii Roșii.

Mama lui este asistentă medicală la Spitalul Județean de Urgență, iar Alex s-a familiarizat de mic cu tot ce înseamnă sacrificiu și dăruire pentru semeni.

„Dorința mea de a ajuta oamenii a pornit de la mama, pe care întotdeauna am privit-o cu admirație.

Uneori o vizitam la spital și vedeam cum fiecare pacient care ajungea acolo era la fel de important pentru ea. Fiecare devenea un membru al familiei noastre.

Acasă, o ascultam cu sufletul la gură când îmi povestea despre diferite cazuri și nu am uitat niciodată bucuria din ochii ei, atunci când poveștile se terminau cu bine.

Abia așteptam să cresc, să fiu și eu ca ea.” Acel moment a sosit.

Alexandru își îndeplinește acum cu devotament fiecare misiune alături de pompieri, făcându-i cinste mamei sale, dar și comunității din care face parte.

După terminarea liceului, este determinat sa urmeze cursurile Școlii de Subofițeri de la Boldești, pentru ca visul copilăriei sale sa devina realitate!

Fie ca ca toate misiunile lui să aibă un final fericit!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.