Pompierul lunii ianuarie - Respect, Plutonier adjutant Ciungu Nicu-Ionuț!

Joi, 23 Februarie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierul lunii ianuarie   Respect  Plutonier adjutant Ciungu Nicu Ionut | imaginea 1 ”𝑷𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒍𝒖𝒏𝒊𝒊 𝒊𝒂𝒏𝒖𝒂𝒓𝒊𝒆 𝟐𝟎𝟐𝟑”, 𝒑𝒍𝒖𝒕𝒐𝒏𝒊𝒆𝒓 𝒂𝒅𝒋𝒖𝒕𝒂𝒏𝒕 𝑪𝒊𝒖𝒏𝒈𝒖 𝑵𝒊𝒄𝒖-𝑰𝒐𝒏𝒖𝒕̦, a prins drag de meseria de pompier în anul 2005, în timp ce efectua stagiul militar la Secția de Pompieri Adjud.

Din anul 2006 este angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, iar din anul 2007, după absolvirea cursurilor de formare profesională la Centrul de Pregătire Scafandri Constanța, alături de alți doi colegi, a fost încadrat în funcția de scafandru autonom. În prezent, este singurul scafandru dintre pompierii vrânceni.

Anul acesta, ”a spart gheața” și la propriu, și la figurat. Cu toate că se aștepta ca o misiune în adâncul apelor să-i aducă distincția oferită, intervenția de succes s-a desfășurat sfredelind troienele de zăpadă pentru salvarea unor persoane cu nevoi medicale.

Astfel, în perioada 27-29 ianuarie a.c., județul Vrancea s-a aflat sub incidența fenomenelor meteorologice periculoase avertizate cu Cod Portocaliu, care s-au manifestat prin ninsori abundente și viscol puternic.

Pompierii au lucrat la capacitate mărită, dat fiind numărul mare de solicitări primite din partea cetățenilor. Un apel la numărul unic de urgență 112, primit în seara zilei de 27 ianuarie a.c., anunța că o fetiță de 2 ani din localitatea Suraia și-a rupt mâna și trebuie transportată la spital.

Pentru gestionarea situației, la locul evenimentului a fost trimis un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, însă din cauza nămeților ambulanța nu a putut ajunge până la copilă. În ajutor au fost trimiși pompierii cu șenilata, al cărei conducător era plutonierul adjutant Ciungu Ionuț.

Acesta îți amintește că vizibilitatea era foarte scăzută, iar drumul anevoios din pricina stratului gros de zăpadă. Determinarea și dorința de a ajunge cât mai repede la fetiță l-au făcut să nu mai simtă gerul dar, totodată, să fie cât mai atent la orice manevră pentru a duce la bun sfârșit misiunea.

Împreună cu un alt coleg au preluat micuța pacientă cu ochii în lacrimi și pe mama acesteia, vizibil îngrijorată de cele întâmplate. Le-au transportat în siguranță, iar apoi le-au predat echipajului SAJ. A doua zi, pe 28 ianuarie, a fost din nou nevoie de el pentru a prelua o gravidă din satul Bogza, comuna Sihlea. Și de această dată a fost prezent și a făcut tot ce a putut ca să fie bine.

De-a lungul timpului s-a remarcat prin profesionalism, implicare și perfecționarea pregătirii militare și de specialitate. Diploma ”Pompierul lunii ianuarie 2023” este o încununare a efortului, a curajului și a devotamentului manifestate pe tot acest parcurs al carierei militare.

În viitor, pompierul vrâncean își dorește în plan profesional să fie sănătos, să reușească să treacă toate testele necesare obținerii avizelor de specialitate pentru a-și practica meseria cât mai mulți ani, iar în plan personal să petreacă mai mult timp alături de familie și cei doi copii.

Cum era și firesc, mulțumirile se îndreaptă către toți camarazii de Armă dar, în primul rând, dorește să-i mulțumească soției pentru răbdarea și grija pe care i-o poartă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.