Pompieri din tată-n…fii!

Luni, 20 Martie 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Pompieri din tata n   fii | imaginea 1 Să fii pompier este o profesie pentru unii, vocație pentru alții și pasiune pentru ceilalți. În familia pompierilor timișeni activează membrii 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲𝗶 𝗜𝗲𝗻𝗼𝘃𝗮𝗻: tatăl și cei doi fii.

Domnul Plutonier adjutant 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐈𝐄𝐍𝐎𝐕𝐀𝐍, cu origini din partea bunicilor în comuna Valcani, s-a încadrat în anul 2007, prin concurs cu ocupare din sursă externă, la Stația de Pompieri Sânnicolau Mare. Să fie „pompier” este meseria care îl onorează și îi face cinste.

„𝐶𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑜𝑠 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑝𝑜𝑡̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑗𝑢𝑡̦𝑖 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑎𝑓𝑙𝑎𝑡̦𝑖 𝑖̂𝑛 𝑛𝑒𝑣𝑜𝑖𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑖 𝑢𝑛 𝑏𝑖𝑛𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑖𝑛𝑒𝑣𝑎. 𝐹𝑖𝑖𝑖 𝑚𝑒𝑖, 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑎𝑢 𝑐𝑟𝑒𝑠𝑐𝑢𝑡, 𝑣𝑒𝑛𝑒𝑎𝑢 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑒 𝑙𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑎̆. 𝑆𝑢𝑏 𝑖̂𝑛𝑑𝑟𝑢𝑚𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑒𝑎, 𝑖̂𝑚𝑝𝑎̆𝑟𝑡𝑎̆𝑠̦𝑖𝑛𝑑𝑢-𝑙𝑒 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑚𝑒𝑠𝑒𝑟𝑖𝑒, 𝑖-𝑎𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑣𝑖𝑛𝑠 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆ 𝑡𝑒𝑚𝑒𝑖𝑛𝑖𝑐 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑣𝑖𝑛𝑎̆ 𝑠𝑎𝑙𝑣𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖. 𝐴𝑐𝑢𝑚 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑚 𝑡𝑜𝑡̦𝑖 𝑡𝑟𝑒𝑖 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆.”

Sergent major 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐈𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐧 a fost, pentru prima oară, pompier voluntar în comuna Valcani. La îndemnul tatălui și cu susținerea familiei s-a îndreptat spre activitatea militară și a absolvit 𝑆̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑆𝑢𝑏𝑜𝑓𝑖𝑡̦𝑒𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑃𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑃𝑟𝑜𝑡𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑒 𝐶𝑖𝑣𝑖𝑙𝑎̆ „𝑃𝑎𝑣𝑒𝑙 𝑍𝑎̆𝑔𝑎̆𝑛𝑒𝑠𝑐𝑢” - 𝐵𝑜𝑙𝑑𝑒𝑠̦𝑡𝑖.

Perioada de practică a susținut-o la Stația de Pompieri Sânnicolau Mare și își amintește intervenția de stingere a unui incendiu produs la acoperișul unei locuințe, la care a participat cu aparatul de respirat în spate, pentru mai multe de 2 ore. În vârstă de 24 ani, spune că se vede toată viața salvând vieți și cea mai mare satisfacție o are când este privit cu admirație și bucurie de cei din jur.

Pe timpul misiunilor, Alexandru este atent și grijuliu cu fratele său mai tânăr, 𝐑𝐚𝐮𝐥-𝐋𝐚𝐮𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐮, care s-a încadrat ca 𝑠𝑜𝑙𝑑𝑎𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑖𝑠𝑡, în anul 2022. Laurențiu și-a dorit să urmeze aceeași carieră cu a tatălui și a fratelui. Este energic și îi place adrenalina resimțită pe timpul intervențiilor la care participă.

Atunci când fiii aleg să-și urmeze părinții în meserie, aceasta reprezintă mai mult decât o pasiune. Dorința lor de perfecționare îi preocupă zi de zi, iar tatăl lor îi învață, alături de ceilalți colegi, ce să facă și ce “𝑛𝑢”, îi ajută de fiecare dată și, spune Alex: “𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑖 𝑛𝑢 𝑛𝑒 𝑙𝑎𝑠𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑔𝑟𝑒𝑢”.

Este o provocare imensă pentru tinerii salvatori, dar și pentru tatăl lor. Reprezentanții ISU Timiș își exprimă mândria să aibă asemenea colegi devotați!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.