Pompierul lunii martie - Respect, Plutonier adjutant-șef Racoviță Vasile-Dan!

Marți, 25 Aprilie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierul lunii martie   Respect  Plutonier adjutant sef Racovita Vasile Dan | imaginea 1 Ambițios, profesionist, perseverent, caracterizat din plin de deviza pompierilor militari ”curaj și devotament”, educat în spiritul muncii, cu un comportament echilibrat în orice situație și o vastă cultură generală. Așa poate fi descris în câteva cuvinte ”𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑”, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐬̦𝐞𝐟 𝐑𝐚𝐜𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚̆ 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞-𝐃𝐚𝐧.

Pentru că cei care poartă uniformă au nevoie în carieră de modele, putem spune că Plutonierul adjutant-șef Racoviță Vasile-Dan, șef gardă de intervenție stingere la Secția de Pompieri Adjud, reprezintă un exemplu de urmat!

Prima care i-a călcat pe urme a fost chiar sora sa, pe care o iubește foarte mult și despre care are numai cuvinte de laudă. S-a simțit tare mândru când aceasta, la absolvirea Academiei Tehnice Militare, a ales să slujească Arma Pompier.

Plutonierul adjutant-șef Racoviță Vasile Dan s-a remarcat nu numai ca un pompier desăvârșit, ci și printr-o condiție fizică demnă de invidiat. A cucerit de nenumărate ori podiumul, la concursurile serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, având peste 20 de participări.

A devenit membru echipei încă de la repartizarea lui din școala militară, în anul 2002, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, iar în prezent, el este veteranul echipei pompierilor vrânceni.

Proba scara de fereastră este preferata lui. Chiar dacă are o condiție fizică foarte buna, în continuare se pregătește temeinic pentru că își dorește să se califice în acest an la faza națională.

Cu toate că a avut numeroase intervenții în timpul liber, în care a salvat atât viața oamenilor, cât și a necuvântătoarelor, misiunea care i-a adus distincția ”Pompierul lunii martie 2023” s-a desfășurat în dimineața zilei de 13 martie, tocmai în momentul în care se pregătea să facă schimbul de tură.

Alarma care anunța un incendiu la o locuință din comuna Homocea a sunat în jurul orei 07:50. Imediat, spre locul indicat s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de 180 mp la nivelul acoperișului unei locuințe și la 2 anexe aflate în apropiere. Pompierii militari și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Homocea au acționat sub coordonarea șefului gărzii de intervenție, plutonier adjutant-șef Racoviță Vasile-Dan.

În timpul recunoașterii, acesta a evacuat din interiorul locuinței o persoană de sex masculin, ușor intoxicată cu fum. Datorită promptitudinii cu care s-a intervenit, pagubele au fost reduse la minim și a putut fi salvată o importantă sumă de bani.

Ca la toate intervențiile la care participă, și de această dată și-a pus toată priceperea și dăruirea, considerând că efortul său și al întregii echipe nu a fost în zadar. Salvator adevărat, spune că ”𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒆𝒂 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒅𝒊𝒇𝒊𝒄𝒊𝒍𝒂̆ 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒖𝒛𝒂 𝒄𝒂𝒏𝒕𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒊 𝒎𝒂𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒎𝒂𝒕𝒆𝒓𝒊𝒂𝒍𝒆 𝒄𝒐𝒎𝒃𝒖𝒔𝒕𝒊𝒃𝒊𝒍𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂 𝒇𝒖𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆𝒏𝒔, 𝒅𝒂𝒓 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒔𝒖𝒄𝒄𝒆𝒔 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂̆ 𝒔-𝒂 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒄𝒖 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒔𝒎 𝒔̦𝒊 𝒏𝒖 𝒔-𝒂𝒖 𝒊̂𝒏𝒓𝒆𝒈𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕 𝒑𝒊𝒆𝒓𝒅𝒆𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒗𝒊𝒆𝒕̦𝒊 𝒐𝒎𝒆𝒏𝒆𝒔̦𝒕𝒊”.

Cunoaște foarte bine că misiunile reușite au în spate multe ore de pregătire fiindcă, succesul nu vine din ceea ce faci în mod ocazional, ci din ceea ce faci în mod consecvent. De aceea, este preocupat permanent de pregătirea militară, în acest sens urmând mai multe cursuri de pregătire și perfecționare.

Printre planurile de viitor se numără încă un curs de instruire în lucrul cu focul, însă cea mai mare dorință rămâne să-și vadă măcar una dintre cele două fiice pompier. 𝐈̂𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐚 𝐜𝐚̆ 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐚 𝐢̂𝐢 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐢̂𝐧𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐢𝐭𝐚̆, reprezentanții ISU Vrancea 𝐢̂𝐥 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐚𝐠𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭 𝐜𝐞𝐞𝐚 𝐜𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐢 𝐝𝐨𝐫esc 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐞𝐫𝐞𝐮 𝐬𝐚̆ 𝐨𝐜𝐮𝐩𝐞 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐢̂𝐧𝐚𝐥𝐭𝐚̆ 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.