Pompierul lunii mai - Respect, Plutonier adjutant-șef Vulcan Liviu Nicu!

Joi, 29 Iunie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierul lunii mai   Respect  Plutonier adjutant sef Vulcan Liviu Nicu | imaginea 1 ”Pompierul lunii mai 2023” este un om cu un suflet mare și mâini de aur pentru că, datorită lui, mulți oameni se bucură azi de viață.

Plutonierul adjutant-șef Vulcan Liviu Nicu, căci despre el este vorba, s-a făcut cunoscut prin faptele sale dat fiind că, salvează vieți, nu doar atunci când este la serviciu, ci și în timpul liber, în viața de zi cu zi. Implicat și gata oricând să sară în ajutorul semenilor, acțiunile sale nu au trecut neobservate și au fost mediatizate pentru a servi drept exemplu de curaj și devotament.

Astfel, în octombrie 2019, în timp ce se afla în zona Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani, a acordat primul ajutor unui bărbat, care suferise mai multe plăgi deschise în zona capului, în urma unei agresiuni. În martie 2021, când își aștepta nepoata să iasă de la un examen, a demonstrat încă o dată solidaritate și spirit civic, sărind în ajutorul unui bărbat aflat în criză epileptică.

Anul acesta, pe 22 mai, colegul nostru s-a dovedit a fi din nou înger salvator pentru un om care a trecut prin cea mai grea cumpănă. Aflat de data aceasta în timpul serviciului, împreună cu echipajul de pe ambulanța SMURD, a fost trimis la un caz medical în municipiul Focșani.

Apelul primit la numărul unic de urgență 112, anunța că, un bărbat de 61 de ani acuza probleme respiratorii și durere în piept. Imediat, ambulanța SMURD a plecat spre locul indicat, iar până să ajungă la caz, plutonierul adjutant-șef Vulcan Liviu, în calitate de comandant de echipaj, a dat indicațiile necesare colegilor.

La locul intervenției au găsit pacientul într-o stare vizibilă de rău. Comandantul de echipaj a trecut imediat la monitorizarea funcțiilor vitale, însă, după numai câteva momente, pacientul a devenit cianotic, și-a pierdut cunoștința și a intrat în stop cardio respirator.

Cu toate că soția și fiica barbatului au început să se agite, Liviu și-a păstrat stăpânirea de sine. Cu ajutorul colegului, au întins pacientul pe podea. În același timp, a solicitat sprijinul unui echipaj încadrat cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.

S-a asigurat că persoana are căile respiratorii libere, a introdus în gura încleștată a pacientului pipa Guedel, iar apoi a început manevrele de resuscitare și aplicarea de electroșocuri cardiace. Un mare noroc a făcut ca după primirea celui de-al doilea electroșoc, să revină pulsul cardiac.

Fericirea se putea citi pe chipul tuturor, dar mai cu seamă, pe cea a colegului său, un tânăr sergent major aflat la prima intervenție de acest fel. Echipajul SAJ a preluat pacientul în stare semiconștientă și l-au transportat la spital.

După numai câteva zile, Liviu a primit un apel telefonic de la fiica bărbatului, care îi mulțumea pentru intervenția promptă, ce a făcut diferența dintre viață și moarte, pentru tatăl său. De altfel, aceasta și-a manifestat recunoștința și prin intermediul unei postări publice pe pagina personală a unei rețele de socializare.

Astfel de întâmplări, îi fac pe pompieri vrânceni să fie mândri și le oferă certitudinea că își fac datoria cu maximă dăruire și responsabilitate, oriunde și oricând.

Distincția ”Pompierul lunii mai 2023” a fost acordată plutonierului adjutant-șef Vulcan Liviu Nicu pentru tenacitatea și consecvența faptelor bune, conștienți fiind că meritul aparține întregului echipaj.

Cu toate că, reușitele intervențiilor sale îl propulsează drept un profesionist desăvârșit, trebuie știut că, în spatele hainei de salvator stă un soț devotat și un tată foarte mândru de fiul său. În orice împrejurare, acesta declară că familia reprezintă sursa de energie pozitivă care îi dă putere să depășească orice obstacol.

Același comportament corect și echilibrat îl caracterizează și la serviciu, unde zice că vine de drag, colegii considerându-l un camarad de nădejde, punctual, corect și dinamic. 𝑷𝙚𝒏𝙩𝒓𝙪 𝙩𝒐𝙩 𝙘𝒆𝙚𝒂 𝒄𝙚 𝙚𝒔̦𝙩𝒊 𝒔̦𝙞 𝙥𝒆𝙣𝒕𝙧𝒖 𝒕𝙤𝒕 𝒄𝙚𝒆𝙖 𝙘𝒆 𝒇𝙖𝒄𝙞, 𝒊̂𝙩̦𝒊 𝒕𝙧𝒂𝙣𝒔𝙢𝒊𝙩𝒆𝙢 𝙥𝒍𝙞𝒏𝙞 𝙙𝒆 𝒂𝙙𝒎𝙞𝒓𝙖𝒕̦𝙞𝒆: 𝐅𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢, ”𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑”, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭-𝐬̦𝐞𝐟 𝐕𝐮𝐥𝐜𝐚𝐧 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐍𝐢𝐜𝐮!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.