Pompierul lunii iunie - Respect, Plutonier major Jugaru Paul-Cristian!

Luni, 24 Iulie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierul lunii iunie   Respect  Plutonier major Jugaru Paul Cristian | imaginea 1 ”Pompierul lunii iunie 2023”, Plutonier major Jugaru Paul-Cristian pendulează între onoarea de a fi salvator și dorința de a deveni, pe zi ce trece, o variantă mai bună a sa, iar meseria pe care o practică l-a ajutat foarte mult în acest sens, după cum a declarat.

Din dorința a-și depăși limitele în urmă cu 4 ani, a descoperit, în timp ce se pregătea pentru probele de evaluare a performanțelor fizice, plăcerea de a face sport în mod constant. De atunci a început să se antreneze, reușind să bifeze până în prezent participarea la mai multe alergări montane și semimaratoane.

Anul acesta a făcut față celei mai mari provocări de până acum, participând în premieră la concursul ”Scări pe Toaca” organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț.

A dat încă o dată dovadă de o bună rezistență fizică și o voință de fier după ce a parcurs întregul traseu, care constă în parcurgerea a 5,6 km cu 1.000 m diferență de nivel și 519 trepte până la Vârful Toaca, la o altitudine de 1.904 m.

Locul de unde începe povestea lui ca pompier este Secția de Pompieri Adjud, acolo unde, în anul 2001, a fost repartizat pentru executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen. Încă de atunci, și-a dat seama că este omul potrivit la locul potrivit.

În anul 2007, știind foarte bine ce carieră vrea să urmeze, a susținut examenul de încadrare ca subofițer din sursă externă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, și s-a reîntors în colectivul în care a crezut că își poate valorifica la maxim potențialul.

De atunci, încadrează funcția de subofițer operativ principal și radiotelefonist. În cei 16 ani de experiență, s-a remarcat ca un bun coleg, preocupat permanent de asimilarea de noi cunoștințe, fiind mereu implicat în munca în echipă. De altfel, admite că în această meserie, cele mai bune rezultate se obțin prin contribuția fiecăruia la efortul comun.

Exemplul care întărește convingerea sa este oferit de intervenția din 11 iunie a.c., când, el împreună cu alți colegi de unitate, la ieșirea din tura de serviciu, au acționat pentru salvarea unei persoane rănite în urma unui accident rutier.

Plutonier major Jugaru Paul-Cristian, plutonier major Tudor Constantin, plutonier major Rotaru Cătălin și sergent major Colan George, după 24 de ore de muncă, se deplasau către casă, fiecare dintre ei în autoturismul propriu.

Cu toții au oprit când au observat un autoturism cu airbagurile frontale declanșate, ieșit în afara părții carosabile, la intrarea în localitatea Haret, dinspre Adjud. În momentul în care s-au apropiat de autoturism, au observat că șoferul rămăsese captiv în interior.

Au deschis imediat portiera și au verificat starea acestuia. După ce s-au asigurat că bărbatul, în vârstă de 73 de ani, nu prezintă leziuni care să-i agraveze situația, l-au scos din autoturism și au trecut la acordarea primului ajutor.

Au acționat în echipă, astfel că plutonierul major Jugaru Paul-Cristian, din prisma funcției pe care o deține, cunoscând pe propria piele cât de importante sunt în asemenea situații informațiile furnizate corect și rapid, a fost cel care a sunat primul la 112, oferind toate indicațiile necesare colegilor din dispecerat.

În același timp, plutonier major Tudor Constantin, comandant de echipaj pe ambulanța SMURD, sprijinit de plutonierul major Rotaru Cătălin și sergentul major Colan George a evaluat și a acordat primul ajutor victimei, aflată în stare de panică, ce prezenta escoriații la membrul superior stâng, monitorizând pacientul până la sosirea echipajelor trimise la locul intervenției.

Totodată, aceștia au acționat pentru decuplarea bornelor acumulatorului autoturismului, pentru a evita producerea unui incendiu. Ulterior, pacientul a fost predat echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, sosit la fața locului.

Pentru prezența de spirit și contribuția la succesul misiunii, plutonierul major Jugaru Paul-Cristian a fost desemnat ”Pompierul lunii iunie 2023”!

Vizibil emoționat, la primirea diplomei a ținut să mulțumească întregii echipe, considerând, că este un merit comun. Cu siguranță, are dreptate și, cu această ocazie, se aduc aprecieri tuturor colegilor care au demonstrat cum profesionalismul și colegialitatea își dau mâna și oglindesc faptele pompierilor vrânceni în rezultate extraordinare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.