Portret de salvator - Respect, Plutonier adjutant Constantin Burcescu!

Vineri, 21 Iulie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Portret de salvator   Respect  Plutonier adjutant Constantin Burcescu | imaginea 1 Are o experiență de 20 ani ca pompier militar și spune că nu putea să își aleagă un drum mai bun în viață și că destinul i-a condus pașii spre ISU Giurgiu.

Luna aceasta, Plt. adj. Constantin Burcescu s-a aflat în misiune pe litoral, alături de salvatori constănțeni. El a povestit că va merge oriunde este nevoie de el și că este pregătit să ajute în orice moment.

Și-a început activitatea de pompier în anul 2003, ca militar în termen. Apoi, a urmat cursurile Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu“ din Boldești, a devenit salvator și a participat la sute de misiuni pe stingere și de descarcerare.

„Așa a fost să fie drumul meu în viață, un drum frumos pe care nu îl regret deloc și, dacă aș putea să o iau de la capăt, tot așa aș alege. Nu mi-aș schimba profesia pentru nimic. Cred că cel mai mare greu îl duce soția mea pentru că se îngrijorează de fiecare dată când am o misiune mai dificilă.

Stă cu gândul numai la mine, să nu mi se întâmple ceva rău pentru că meseria de pompieri prespune și anumite riscuri pe care, atât eu, cât și colegii mei ni le-am asumat…“, a declarat Costi. Felicitări, Constantin! Felicitări tuturor celor care au ales să pună binele altora mai presus de propria lor persoană!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.