Cojbîc Iulian - O sursă de inspirație pentru tineri!

Joi, 24 August 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Cojbic Iulian   O sursa de inspiratie pentru tineri | imaginea 1 În inima fiecărei comunități se ascunde potențialul de a schimba vieți prin simpla dorință de a ajuta. Între mii de povești, vrem să împărtășim exemplul oferit de Iulian, un tânăr de 19 ani, care ne amintește că fiecare gest de generozitate poate contribui la construirea unui viitor mai bun.

De la vârsta de 16 ani, el a ales să se alăture echipelor de pompieri prin programul de voluntariat “Salvator din Pasiune” pentru a contribui la siguranța și bunăstarea comunității sale. În fiecare intervenție dificilă și fiecare moment de criză, el a adus un zâmbet și o mână de ajutor într-un mod discret, dar semnificativ.

Dincolo de intervențiile de urgență, Iulian și-a consolidat dedicarea în viața de zi cu zi. A reușit să absolve liceul cu diplomă de bacalaureat și o medie de 9.13, ceea ce arată că angajamentul față de învățare și dezvoltare personală pot fi motorul schimbării în comunitate.

Visul său de a deveni pompier militar profesionist este o dovadă că fiecare tânăr poate transforma pasiunea într-o misiune concretă. Își dorește ca la toamnă să fie pregătit pentru a intra la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldești, pentru a deveni salvator profesionist.

Ultima sa intervenție, care a fost sâmbătă, 19 august a.c., la Troianul, la un incendiu de vegetație uscată, trestie și lăstăriș, a relevat efortul constant pe care îl investește în siguranța celorlalți. Iulian a fost parte a echipei de pompieri care a reușit să oprească răspândirea flăcărilor, protejând astfel casele și speranțele comunității.

Am găsit în Iulian Ionut Cojbîc un model de încredere și pasiune. Suntem convinși că și tinerii din județul Teleorman au potențialul de a influența pozitiv lumea din jur, fie că este vorba despre voluntariat, învățare sau urmărirea visurilor cu hotărâre.

Haideți să fim inspirați de Iulian și să contribuim la construirea unui viitor mai frumos pentru toți cei din jurul nostru, pentru comunitatea din care facem parte!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.