Plutonier adjutant Nagy Marius - pompierul anului 2023 la Sibiu

Marți, 19 Septembrie 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Plutonier adjutant Nagy Marius   pompierul anului 2023 la Sibiu | imaginea 1 Se spune că cine salvează o viață, salvează o lume întreagă.

Pompierii sibieni salvează zilnic vieți, însă uneori modul în care se întâmplă acest lucru este extrem de dificil, iar atunci reușita este un real succes! Multitudinea de dificultăți și reușita intervenției au determinat ISU Sibiu să îi ofere titlul de “Pompierul Anului 2023” colegului lor, Plt. adj. Nagy Marius.

Subofițerul face parte din echipa inspectoratului din toamna anului 2007, iar de-a lungul timpului și-a executat misiunile încredințate în cadrul mai multor subunități ale ISU Sibiu. Din anul 2016 activează în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu, ca subofițer operativ principal, specializat ca alpinist de intervenție.

În această vară, pompierul sibian a participat la o misiune de salvare în cadrul căreia a dat dovadă de mult profesionalism și curaj în salvarea vieții unei persoane care în timp ce executa lucrări a căzut într-un canal adânc de aproximativ 5 m.

Cu ajutorul unui sistem de coborâre cu corzi, susținut de restul echipajului, întrucât spațiul era foarte îngust, a coborât la victimă, a stabilizat-o și a extras-o în siguranță, aceasta fiind ulterior preluată de echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat. Bărbatul a scăpat cu viață, datorită intervenției prompte și eficiente pe care salvatorul a executat-o.

Marius are 38 de ani, este căsătorit și are 2 copii.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.