Profil de Pompier - Respect, Plutonier Pătrașcu Răducu Gabriel!

Marți, 03 Octombrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Profil de Pompier   Respect  Plutonier Patrascu Raducu Gabriel | imaginea 1 Salvatorul despre care vă vom povesti astăzi se numește 𝐏𝐚̆𝐭𝐫𝐚𝐬̦𝐜𝐮 𝐑𝐚̆𝐝𝐮𝐜𝐮 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐃𝐞𝐭𝐚𝐬̦𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟏 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯. Răducu este pompier la ISU Brașov din luna februarie a anului 2017, încadrând atât ambulanțele SMURD de prim ajutor, cât și autospecialele de stingere.

Despre încadrarea în sistem a mărturisit: ,,𝒂𝒎 𝒂𝒍𝒆𝒔 𝒂𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂̆ 𝒄𝒂𝒓𝒊𝒆𝒓𝒂̆ 𝒅𝒊𝒏 𝒅𝒐𝒓𝒊𝒏𝒕̦𝒂 𝒅𝒆 𝒂-𝒎𝒊 𝒂𝒋𝒖𝒕𝒂 𝒔𝒆𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒂𝒇𝒍𝒂𝒕̦𝒊 𝒊̂𝒏 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̦𝒊𝒊 𝒍𝒊𝒎𝒊𝒕𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒎𝒖𝒏𝒄𝒂̆, 𝒅𝒂𝒓 𝒊𝒎𝒆𝒅𝒊𝒂𝒕 𝒄𝒆 𝒂𝒎 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒖𝒕 𝒔𝒂̆ 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒄𝒊𝒑 𝒍𝒂 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒆 𝒎𝒂𝒊 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒍𝒆𝒙𝒆, 𝒔𝒂̆ 𝒄𝒂𝒑𝒂̆𝒕 𝒆𝒙𝒑𝒆𝒓𝒊𝒆𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒊𝒎𝒕 𝒂𝒅𝒓𝒆𝒏𝒂𝒍𝒊𝒏𝒂 𝒄𝒂𝒓𝒂𝒄𝒕𝒆𝒓𝒊𝒔𝒕𝒊𝒄𝒂̆ 𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒍𝒂 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒄𝒊𝒑, 𝒂𝒎 𝒓𝒆𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕 𝒄𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒄𝒆𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒐𝒂𝒔𝒂̆ 𝒎𝒆𝒔𝒆𝒓𝒊𝒆, 𝒄𝒂̆ 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒄𝒆𝒗𝒂 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒓𝒆𝒑𝒓𝒆𝒛𝒊𝒏𝒕𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒂𝒎 𝒂𝒋𝒖𝒏𝒔 𝒔𝒂̆ 𝒊𝒖𝒃𝒆𝒔𝒄 𝒄𝒆𝒆𝒂 𝒄𝒆 𝒇𝒂𝒄 𝒂𝒊𝒄𝒊. 𝑺𝒂𝒕𝒊𝒔𝒇𝒂𝒄𝒕̦𝒊𝒂 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒐 𝒂𝒎 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒔̦𝒕𝒊𝒖 𝒄𝒂 𝒑𝒐𝒕 𝒂𝒋𝒖𝒕𝒂 𝒑𝒆 𝒄𝒊𝒏𝒆𝒗𝒂 𝒇𝒂̆𝒓𝒂̆ 𝒔𝒂̆ 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒆𝒔𝒄 𝒏𝒊𝒎𝒊𝒄 𝒊̂𝒏𝒂𝒑𝒐𝒊, 𝒏𝒖 𝒑𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒇𝒊 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒂𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒏𝒊𝒎𝒊𝒄.”

Fiind o fire sportivă, consideră că o condiție fizică impecabilă este necesară pentru a face față intervențiilor complexe din timpul turelor de serviciu, motiv pentru care se antrenează continuu și participă la competiții diverse pentru a-și testa limitele, rezistență, dar și pentru a aduce ISU Brașov pe podium la competițiile de specialitate naționale și internaționale.

Anul acesta, la faza zonală a competiției “Cel mai puternic pompier” a obținut locul 4 la general, cât și la categorie de vârstă, iar la faza națională s-a clasat pe locul 4 la categorie de vârstă și a urcat pe primul loc al podiumului la proba pe echipe, alături de colegii de echipă.

Printre competițiile la care a participat anul acesta se regăsește și competiția internațională specifică pompierilor “Toughest Firefighter Alive”, desfășurată în Germania, competiție la care, de asemenea a obținut rezultate remarcabile, obținând locul 4 la categoria de vârstă, dar și la probele pe echipe.

O altă competiție importantă la care a participat în decursul anului acesta, au fost ,,Jocurile Olimpice ale polițiștilor și ale pompierilor”, desfășurată în Winnipeg, Canada.

În cadrul competiției a participat la probele “toughest competitor alive” unde a obținut locul 5, la proba “ultimate firefighter” unde a obținut locul 2 la categoria de vârstă, și la “stair race-full gear”.

Aceasta este o probă solicitantă care a constat în urcatul a 40 de etaje, echipați complet în ținuta de intervenție, cu cască, aparat de respirat și cu masca pe figură, unde, de asemenea a obținut remarcabilul loc 2. A fost o competiție unde a reprezentat instituția cu cinste, obținând 2 medalii de argint.

Pe lângă aceste competiții specifice meseriei de pompier, participă regulat și la evenimente sportive locale și nu numai, precum Zărnești Challenge, Dac Warrior, Spartan Race, Crosul Rafael sau Cupa Jupiter (fotbal pe plajă).

Răducu a absolvit cursul de instructor fitness și de tehnician nutriționist, iar când nu este în tură, o parte din timp și-l petrece în sala de fitness pentru se antrena și pentru a ajuta și alte persoane să-și îndeplinească obiectivele și să dobândească forma fizică pe care și-o doresc.

Pe viitor, își dorește să participe, în continuare, la intervențiile complexe pe care le implică meseria de salvator, să experimenteze misiunile internaționale care implică sprijin din partea României în cadrul programelor de protecție civilă, ca și schimb de experiență cu colegii pompieri din alte țări.

De asemenea, intenționează să participe în continuare la competiții naționale și internaționale ale pompierilor și nu numai, pentru a-și menține la standarde înalte atât condiția fizică, cât și spiritul competitiv. Reprezentanții ISU Brașov îi adresează 𝐟𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆ri lui 𝐑𝐚̆𝐝𝐮𝐜𝐮, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝ă 𝐝𝐨𝐯𝐚𝐝𝐚̆ 𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐳𝐢, 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧tă instituția 𝐥𝐚 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩ă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.