Portret de Voluntar - Respect, Eva Burlacu!

Joi, 07 Decembrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Portret de Voluntar   Respect  Eva Burlacu | imaginea 1 5 Decembrie - Ziua Internațională a Voluntariatului. De ziua internațională a voluntariatului, dorim să adresăm mulțumiri tuturor voluntarilor care își aduc contribuția în buna desfășurare a misiunilor zilnice.

Eva Burlacu este unul dintre acești voluntari care își dedică timpul liber pentru a participa, alături de pompierii brașoveni, la misiunile care le sunt încredințate. Încadrează autospeciala de stingere, dar și autospeciala SMURD, și are la activ peste 100 de misiuni și intervenții încheiate cu succes alături de salvatorii brașoveni.

Eva are 25 de ani și lucrează ca și registrator medical la o clinică din Brașov. Ea mărturisit că acum un an a văzut pe Facebook o postare despre activitatea de voluntariat, Programul Salvator din Pasiune.

S-a înscris și astfel a devenit unul dintre sutele de voluntari activi ai ISU Brașov, un voluntar conștiincios și dedicat, implicat și mereu pregătit să ajute. În timp, a îndrăgit atât de mult această activitate, încât s-a decis sa urmeze studii medicale pentru a deveni asistent medical.

Eva a mai declarat că a cunoscut în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri, unde activează ca voluntar, oameni minunați, care îi sunt ca o a doua familie. De la fiecare dintre paramedici a avut ceva de învățat, la fiecare intervenție de stingere capătă mai mult curaj și încredere în propria persoană.

Participarea la aceste intervenții i-a dovedit că totul este mai ușor când se lucrează în echipă și când ai oameni pe care te poți baza, oameni în mâinile cărora îți poți încredința propria viață.

„Făcând parte dintre salvatorii brașoveni și însoțindu-i la intervenții, am aflat cât de important este primul ajutor acordat în cel mai scurt timp posibil, dar și importanța unui comportament adecvat în situații de urgență. Munca grea pe care o fac pompierii i-a transformat în ochii mei în eroi. Mă bucur că am posibilitatea de a face parte din echipa lor”, a împărtășit voluntara.

Astăzi, și nu numai astăzi, pompierii adresează mulțumiri nu doar Evei, ci tuturor voluntarilor din cadrul Programului Salvator din Pasiune, care fac parte din echipa ISU Brașov! Mulțumiri pentru timpul pe care îl petrec alături de pompieri pentru a face bine, pentru devotament, implicare și pentru fiecare viață salvată! La mulți ani!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.