Respect, Lazăr Rucsandra!

Joi, 07 Decembrie 2023Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Respect  Lazar Rucsandra | imaginea 1 A început din pasiune și a continuat din dorința de a-și ajuta semenii. Parcursul domnișoarei Lazăr Rucsandra, actualmente subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, a fost unul evolutiv din toate punctele de vedere.

S-a alăturat pompierilor ialomițeni în anul 2017, pe când avea doar 19 ani, în calitate de voluntar. A învățat meserie de la cei care, peste ani, aveau să îi devină colegi de tură. După terminarea liceului, în anul 2016, s-a pregătit pentru a face parte din altă structură, însă nu a fost admisă.

Ulterior, un anunț de pe pagina de Facebook a inspectoratului i-a atras atenția: „Salvator din pasiune-Vino alături de noi”. Nu a spus nimănui că s-a înscris în acest program până în momentul în care a luat examenul și a devenit voluntar „cu acte în regulă”.

”- De ce ai ales să fii voluntar? Zâmbește. - Asta i-am spus doar mamei. - Îmi poți povesti și mie? - Când a avut loc accidentul din Apuseni, în 2014, am simțit o chemare. Aura Ion a fost o adevărată inspirație pentru mine. Mi-am dorit să ajut, așa cum a făcut-o și ea.”

”- Am vrut să salvez oameni. Am știut dintotdeauna că vreau să „port bocanci”. - Ai vrut vreodată să renunți? - Nu. - Ce te motivează? - Zâmbetul pacienților e tot ce contează. Mă încarc cu energie când știu că am ajutat la salvarea unei vieți. De când sunt la ISU am învățat că fiecare secundă contează pentru cel aflat în nevoie.”

Nu a vrut să renunțe niciodată, toate încercările au făcut-o mai puternică, iar dorința ei de a se alătura pentru totdeauna familiei pompierilor ialomițeni a fost din ce în ce mai puternică. Astfel, la data de 30 septembrie 2020, în perioada pandemiei, Ruxandra a fost încadrată ca subofițer la ISU Ialomița.

Știa că este angajată doar în perioada pandemiei, contractul fiind pe perioadă determinată, dar nu a contat. Era tot mai aproape de visul ei. Anul acesta a avut o singură șansă să rămână pe perioadă nedeterminată și a știut imediat că trebuie să dea tot ce are mai bun pentru a promova și acest examen. “Asta este șansa mea!”

A trecut cu brio toate probele concursului și din luna iulie este angajată permanent. Am vrut să o cunoașteți și dumneavoastră deoarece colegii ei o consideră un model. Ea a demonstrat că visele pot deveni realitate dacă îți dorești din tot sufletul.

Nu îi place să vorbească despre ea, este modestă, dar asta nu îi împiedică pe ceilalți să vorbească despre ea. Merită! Și-a câștigat acest drept! Nu vorbește despre greutățile pe care le-a întâmpinat, este mereu cu zâmbetul pe buze. Când visul ți se îndeplinește, uiți de toate obstacolele întâmpinate pe drum.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.