Portret de Pompier - Claudiu Samoilă

Sâmbătă, 16 Martie 2024Maramures
Sursa Foto: Facebook ISU Maramures

Portret de Pompier   Claudiu Samoila | imaginea 1 El este Claudiu Samoilă. S-a alăturat colectivului ISU Maramureș în 2017, an în care a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ,,Pavel Zăgănescu’’ de la Boldești. În prezent este subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” din Baia Mare.

Claudiu este un om muncitor, dedicându-și o bună parte a timpului pregătirii sale și menținerii unei bune condiții fizice. Acestea, spune el, au contribuit la absolvirea cursului de scafandru autonom, pe care l-a susținut anul trecut în cadrul Centrului de scafandri din Constanța.

Acolo circulă o vorbă:” dacă ar fi ușor, oricine ar putea-o face”, însă, perseverența și munca l-au ajutat să facă parte azi, din echipa de scafandri a instituției.

Pe lângă meseria sa, Claudiu a demonstrat și un talent remarcabil pentru sport. A participat la numeroase competiții individual, dar și alături de colegii săi, însă una anume îl atrage în mod deosebit. Judo-ul este sportul său de suflet, pe care l-a practicat încă de când era copil.

Timp de aproape 14 ani, a reușit să obțină performanțe remarcabile, atât la competiții naționale, cât și la cele internaționale dedicate acestui sport, care, spune el, “îți formează echilibrul perfect între corp și minte”.

Acum practică judo de plăcere, dar continuă să aibă succes. Cele mai recente rezultate le-a obținut zilele trecute în cadrul Campionatului Național de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, unde a ocupat locul al III-lea în clasamentul pe echipe, având și un parcurs individual foarte bun.

Viziunea lui Claudiu vis-a-vis de profesia sa este una clară, ea reprezintă o misiune căreia i te-ai alăturat odată cu depunerea unui jurământ:

“Această meserie de pompier este mai mult decât un job normal, pot să zic că este jumătate din viața mea, la fel cum sunt și colegii mei. Nu pot să ii numesc ca fiind niște simpli 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖, ci mai mult de atât, 𝑓𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑒, acesta este cuvântul potrivit.

Mă simt minunat să practic această meserie știind că sunt de ajutor semenilor mei și că dau tot ce am mai bun pentru a-i ajuta, în ciuda faptului că intervențiile nostre nu sunt cele mai plăcute.

Am participat, spre exemplu, la accidente rutiere în care au fost implicați și copii, acest tip de intervenție, pot să zic că mă afectează mai mult, având și eu copii acasă, dar nu mă îndrumă în a greși, ba din contră, mă ambiționează să fiu mai bun. Alături de colegii mei, punem în practică ceea ce am învățat în tot acest timp, deoarece știu că prin noi lucrează Dumnezeu și nu avem cum să greșim!”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.