Portret de Pompier - Respect, Sergent major Voicu Ştefania!

Marți, 19 Martie 2024Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Portret de Pompier   Respect  Sergent major Voicu Stefania | imaginea 1 Ştefania este printre puținele femei care îndeplinesc funcția de conducător al unei autospeciale de pompieri. A fost o decizie curajoasă, după cum a povestit chiar ea în cadrul emisiunii “Vorbeşte lumea”.

Ștefania Voicu este pompier la ISU București-Ilfov, iar Girl Power Week continuă în matinalul BucureștiFM, cu povestea sa. Are calificare de paramedic și este conducător auto pe mai multe tipuri de autospeciale. Poate stăpâni ambulanța SMURD, autospeciala pentru victime multiple, autocamionul, iar la nevoie poate conduce și autospeciale de stingere.

Nu a fost visul Ștefaniei Voicu să devină pompier: „Eu mă gândeam să fiu militar, având experiența tatălui meu care era medic militar și admira uniforma. Nu am vrut să conduc mașini, mama se ruga de mine să dau de permis. Îi spuneam că nu-i nevoie, că pot să merg fără niciun fel de problemă cu transportul în comun.”

„S-a întâmplat ca la jobul pe care l-am avut în trecut să fie necesar să conduc o mașină și de acolo a început totul. În momentul în care s-au scos posturile la ISU-BIF am optat pentru funcția de conducător, deoarece îmi luasem permisul pentru o categorie mai mare și de aici a început toată nebunia în 2020.” „A fost un an greu pentru noi toți, dar și plin de experiențe din alte puncte de vedere.”

Aceasta a mai povestit cum s-a integrat într-un mediu în care majoritatea colegilor sunt bărbați. „Pentru mine nu a fost dificil deoarece am colegi care mă ajută și mă sprijină, îmi dau informațiile de care am nevoie și sunt lângă mine pentru ajutorul de care am nevoie în momentul în care am nevoie.”

Dacă te-ai întrebat și tu cum arată o zi a unui pompier, afli răspunsul de la Ștefania care a dat detalii din viața ei. „Fiecare zi este diferită cu adrenalină și cu multe intervenții pe ambulanță, unde eu îmi desfășor în mare parte activitatea. Îmi place să iau contact și cu oamenii. Avem intervenții diferite ceea este și plăcut și greu în același timp.”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.