Un salvator profesionist - Plutonier adjutant Șișu Florian

Vineri, 05 Aprilie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Un salvator profesionist   Plutonier adjutant Sisu Florian | imaginea 1 Omul pe care vi-l prezentăm astăzi constituie un model pentru cei care vor să devină pompieri. La doar 37 de ani, el a reușit să devină un lider de necontestat printre colegii săi, fapt confirmat și prin funcția pe care o deține - Șef Gardă Intervenție Stingere în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria.

Activitatea sa profesională a început în anul 2006, când a participat la concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești, unde a intrat cu media 10 (zece).

Pregătirea în cadrul școlii a abordat-o cu maximă seriozitate, conștient de misiunile pe care le va avea în acest domeniu precum și de responsabilitățile față de semeni. În anul 2008 a fost repartizat la subunitatea din Alexandria, unde s-a remarcat rapid prin profesionalism, implicare, curaj și devotament.

A învățat tot ceea ce a fost bun de la colegii săi cu experiență și a înțeles că pregătirea trebuie să aibă un caracter continuu, atât pentru el, cât și pentru echipa din care face parte. De câțiva ani buni el este și coordonatorul lotului sportiv al ISU Teleorman, echipa obținând în nenumărate rânduri rezultate bune și foarte bune la concursurile de specialitate ale pompierilor profesioniști.

Dintre sutele de intervenții la care a participat, mare parte dintre ele conduse și coordonate în mod direct, în calitate de șef tură de intervenție, cea mai dificilă i s-a părut la un incendiu izbucnit într-un apartament din Alexandria, cu degajare mare de fum pe casa scării, unde au fost nevoiți să evacueze zece persoane surprinse la etajele superioare.

Își amintește și acum faptul că, la sosirea sa la locul evenimentului cu prima autospecială de lucru cu apă și spumă, o femeie, panicată, se urcase pe pervazul unei ferestre de pe casa scării, la etajul 3, de unde striga după ajutor.

Chiar și acum crede că el și colegii săi au reușit să doboare recordul de la proba „Scara de fereastră”, din cadrul concursurilor profesionale, reușind să ajungă în mai puțin de un minut la acea persoană și să îi salveze viața. Misiunea s-a terminat cu bine, fiind afectat de incendiu doar apartamentul, fără a fi înregistrate victime și acest lucru a fost posibil datorită pregătirii echipei sale.

Salvatorul teleormănean, tatăl unui băiețel de 5 ani, a spus că intervențiile care l-au marcat cel mai mult de-a lungul carierei sale au fost cele în care victimele erau din rândul copiilor. A reușit însă să treacă peste aceste momente, știind că a făcut tot ceea ce era omenește posibil pentru a-i ajuta.

Plt. adj. Șișu Florian privește cu încredere spre viitor și spune că are mare încredere în tinerii care s-au alăturat echipei sale. Încearcă, la fel ca și predecesorii săi, să le transmită cunoștințele necesare pregătirii temeinice în acest domeniu, complex și dificil, însă cu satisfacții morale imense.

„Ce poate fi mai măreț, decât să știi că ai salvat o viață?”, a conchis cu mândrie acest OM, pompier în cadrul unității.

❗️Pentru cei care doresc să fie colegi cu acest salvator profesionist și să facă parte din echipa sa, le reamintim că pot urma o carieră militară în domeniul situațiilor de urgență, atât la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Al. Ioan Cuza” din București, cât și la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești.

Pompierii militari teleormăneni vă așteaptă cu drag!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.