Portret de Voluntar - Sergiu Costin Ciupercă

Vineri, 17 Mai 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Portret de Voluntar   Sergiu Costin Ciuperca | imaginea 1 Atunci când vorbim despre salvatori, putem vorbi despre pompieri, medici, asistenți, salvamari, sau despre multe alte meserii de a căror dedicare și implicare depind viețile noastre.

Însă, atunci când îmbraci două uniforme diferite, ambele de salvator, ambele din vocația de a-ți ajuta semenii, simți cu adevărat că aduci o contribuție majoră la binele comunității din care faci parte.

Sergiu Costin Ciupercă are 20 de ani. Deși încă este la o vârstă fragedă, dorința de salva vieți l-a împins să îmbine cu succes voluntariatul pe ambulanța SMURD în cadrul ISU Brașov, cu studenția la Facultatea de Medicină.

Sergiu a împărtășit că activitatea de voluntariat este cea mai frumoasă experiență trăită de el până acum. Chiar dacă facultatea îi ocupă mult timp, având multe noțiuni teoretice pe care trebuie să și le însușească, consideră foarte utilă practica pe ambulanță, unde a deprins multe abilități, în același timp devenind mai responsabil și mai empatic cu pacienții.

Sergiu consideră voluntariatul o parte constructivă a vieții sale, atât pentru implicarea adusă comunității din care face parte, cât și dezvoltării sale profesionale.

Practica pe ambulanța SMURD îl ajută nu doar să împletească noțiunile teoretice învățate cu practica din teren, ci și să se dezvolte ca om în interacțiunea sa cu pacienții, devenind, cu fiecare tură, o versiune mai bună a sa. Reprezentanții ISU Brașov îi mulțumesc pentru implicare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.