Campania R.I.S.C. în Maramureș

Miercuri, 26 Decembrie 2012

riscmm | imaginea 1 Personalul Inspecţiei de prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş, împreună cu specialiştii E.ON România au organizat marți, 18 decembrie a.c., un punct de informare, în incinta magazinului Universal Maramureş din municipiul Baia Mare, dedicat campaniei “Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”, desfăşurată împreună cu E.ON România.

riscmm | imaginea 2 Această campanie naţională de informare şi conştientizare are ca obiectiv reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

riscmm | imaginea 3 Băimărenii au primit pliante cu informaţii privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, pliante despre necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai cu personal autorizat şi a curăţării coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an, o dată, obligatoriu, la începutul sezonului rece.

În aceeași zi, personalul I.S.U. Maramureş şi cel al E.ON România au susţinut o lecţie deschisă cu elevii de la Şcoala Gimnazială "Octavian Goga" din municipiul Baia Mare lecție care, deşi nu a făcut parte din programa şcolară, a atras în mod deosebit atenţia copiilor. În cadrul acesteia, accentul a fost pus pe respectarea regulilor în ceea ce priveşte utilizarea gazelor naturale şi a electricităţii. Copiii au promis că vor transmite mai departe prietenilor, părinţilor, bunicilor aceste informaţii pe care le-au învăţat de la specialişti, dovedind în acest fel că responsabilitatea nu ţine de vârstă şi că poţi să îi înveţi pe cei din jur că energia, indiferent de formă, devine extrem de periculoasă dacă nu o foloseşti corect. Cu această ocazie, elevii au participat și la un concurs pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă. Cei mai buni dintre ei au primit premii oferite de E.ON România.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.