Campania R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!

Vineri, 11 Ianuarie 2013Covasna

RISC | imaginea 1 Campania “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” este o campanie naţională de educare preventivă iniţiată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă “, în colaborare cu E.ON România. Sub sloganul “Pune capăt improvizaţiilor, nu vieţii!”, campania îşi doreşte să aducă în prim plan riscurile la care vă expuneţi folosind improvizaţii atât la instalaţiile de gaze naturale, cât şi la instalaţiile de încălzire.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna vă recomandă, de această dată, câteva măsuri în cazul în care simţiţi miros de gaz:

  • Nu intraţi în panică;
  • Deschideţi uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperilor;
  • Nu aprindeţi chibrituri, brichete sau alte surse de foc;
  • Nu utilizaţi instalaţia electrică;
  • Părăsiţi încăperea sau cladirea şi apelaţi din exterior numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, precum şi numerele de urgenţă ale furnizorului local de gaze naturale.

Concomitent cu această campanie, este în derulare şi Campania “F.O.C. - Flăcările Omoară Copii”, care are drept scop reducerea numărului de incendii la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti şi, implicit, reducerea numărului victimelor din rândul copiilor. Statisticile arată că un copil pe săptămână arde în România, aşa că depinde numai de dumneavoastră modul în care cei mici îşi trăiasc în copilăria.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.