Convocare de pregătire în domeniul situațiilor de urgență

Joi, 21 Februarie 2013Vrancea

Convocare de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta | imaginea 1 Vineri, 15 februarie a.c., cu începere de la ora 10.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Focşani s-a desfăşurat Convocarea de pregătire trimestrială a inspectorilor de protecţie civilă şi a şefilor serviciilor private pentru situaţii de urgenţă de la operatori economici şi instituţii publice.

În cadrul acestei întâlniri s-au reamintit atât principalele obligaţii ale cadrelor  tehnice/personalului de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor din cadrul consiliilor judeţene şi locale, instituţiilor şi operatorilor economici şi ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, cât şi prevederile actelor normative care reglementează pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă. Totodată, s-au prezentat situaţia operativă pe anul anterior, concluziile desprinse în urma controalelor de prevenire a incendiilor la instituţii şi operatori economici, precum şi principalele aspecte desprinse din activităţile preventive desfăşurate la nivelul acestora.

Convocare de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta | imaginea 2 Cu această ocazie, au fost prezentate şi materialele elaborate în cadrul campaniilor naţionale de informare şi conştientizare a populaţiei „FOC“ - Flăcările Omoară Copiii şi R.I.S.C. - „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”. Printre materialele prezentate şi discutate în cadrul convocării se regăsesc şi documentele de organizare, funcţionare şi conducere a celulei de urgenţă.

De asemenea, celor peste 40 de participanţi li s-a prezentat un exerciţiu demonstrativ, cu ajutorul unui videoproiector, privind activitatea Celulei de Urgenţă şi a salariaţilor de la locul de muncă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de cutremur.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.