Informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență

Miercuri, 27 Februarie 2013Constanța

Informare preventiva Constanta | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa prin Inspecţia de Prevenire, a marcat „Zilei Protecţiei Civile din România” prin organizarea unui punct mobil de informare în incinta City Park Mall Constanţa. Scopul acțiunii a fost de a informa preventiv cetățenii în domeniul situațiilor de urgență.

Această acţiune a avut drept scop conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune. Broşurile distribuite constănţenilor conţin informaţii şi recomandări privind comportamentul în caz de cutremur, inundaţii, la descoperirea elementelor de muniţie neexplodate şi apelarea numărului unic de urgenţă 112.

În paralel, s-au făcut recomandări pentru comportamentul care ar trebui adoptat în cazul tuturor situaţiilor de urgenţă.

La finalul activităţii, lt. Alina Dimache din cadrul Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei a apreciat: „Cele mai receptive la recomandările noastre au fost persoanele de vârsta a III-a. Acestea nu doar că au ascultat sfaturile, dar chiar ne-au adresat întrebări suplimentare şi ne-au invitat să desfăşurăm astfel de acţiuni şi în unităţile de învăţământ”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.