Activităţi de informare şi educaţie preventivă a populaţiei

Joi, 21 Februarie 2013Bihor

Informare si educatie preventiva Bihor | imaginea 1 Personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat, în această perioadă, o serie de activităţi de informare şi educare preventivă a elevilor, accentul fiind pus în aceste zile, pe importanţa şi modul de utilizare a sistemului unic de urgenţă 112.

Astfel, elevii claselor primare şi gimnaziale din cadrul şcolilor din localităţile Oradea, Sântandrei, Girişu de Criş, Sânnicolau Român, Pocola şi Câmpani au învăţat în cadrul lecţiilor deschise organizate de pompierii militari, ce sunt situaţiile de urgenţă, fiindu-le prezentate în acest sens exemple concrete, de ce e necesară sesizarea acestor evenimente prin 112 (urmărindu-se în acest context atât educarea copiilor în scopul protejării propriilor vieţi, cât şi dezvoltarea simţului civic al acestora), ce informaţii trebuie să ofere apelantul operatorilor din dispecerat, precum şi ce se întâmplă în momentul apelării numărului unic 112.

Totodată, elevii au fost familiarizaţi cu modul în care pot preveni producerea unor situaţii de urgenţă şi cu maniera în care se pot proteja în cazul în care sunt surprinşi de astfel de evenimente, până în momentul sosirii salvatorilor.

Informare si educatie preventiva Bihor | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.