Cadrele Inspecţiei de Prevenire au distribuit pliante cu măsuri de apărare împotriva incendiilor

Joi, 21 Februarie 2013Călărași

Pliante cu masuri de aparare impotriva incendiilor | imaginea 1 Cadrele Inspecţiei de Prevenire au distribuit pliante cu măsuri de apărare împotriva incendiilor în cadrul unei campanii de informare a cetăţenilor. Acţiunile de informare preventivă s-au desfăşurat în cele mai aglomerate zone ale oraşului, încercându-se astfel intrarea în contact cu un număr cât mai mare de cetăţeni.

Recent, cadrele Inspecţiei de Prevenire au distribuit pliante cu măsuri de apărare împotriva incendiilor în cadrul unei campanii de informare a cetăţenilor. Acţiunile de informare preventivă s-au desfăşurat în cele mai aglomerate zone ale oraşului, încercându-se astfel intrarea în contact cu un număr cât mai mare de cetăţeni.

Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă şi suprasolicitarea mijloacelor de încălzire de diferite tipuri, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de incendii la locuinţe şi gospodăriile cetăţeneşti, care au ca principale cauze: folosirea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi suprasolicitarea acestora sau utilizarea mijloacelor de încălzire electrice improvizate, deteriorarea coşurilor de evacuare a fumului, amplasarea necorespunzătoare şi neîntreţinerea periodică a acestora, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intensificat activităţile de informare preventivă. La finalul săptămânii precedente, în ziua de vineri, 15 februarie a.c., cadrele Inspecţiei de Prevenire (structură de specialitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi) au distribuit în cele mai aglomerate zone ale oraşului ghiduri informative şi pliante cu măsuri de apărare împotriva incendiilor, tema abordată de către cadrele militare ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi vizând în mod deosebit de această dată modul de comportare al cetăţenilor în cazul producerii unui incendiu.

Pliante cu masuri de aparare impotriva incendiilor | imaginea 2 Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni de informare preventivă, cadrele Inspecţiei de Prevenire au intrat în contact cu cetăţenii şi le-au explicat acestora punctual care sunt cele mai importante măsuri de apărare împotriva incendiilor, un accent deosebit punându-se pe funcţionarea corespunzătoare a instalaţiilor de încălzire de diferite tipuri şi a instalaţiilor electrice, cunoscut fiind faptul că în această perioadă a anului pericolul de incendiu este mult mai mare decât în celelalte anotimpuri.

Zonele în care s-au desfăşurat aceste activităţi de informare preventivă, la care au participat toate cadrele Inspecţiei de Prevenire au fost; Piaţa Big, Bazar Şcoala generală nr.8, supermarketul din cartierul Doi Moldoveni, supermarketul din apropierea stadionului municipal, Colegiul Agricol şi Piaţa Mare. Scopul acestor acţiuni a constat în verificarea nivelului de pregătire al cetăţenilor în cazul producerii unui incendiu.

Pliante cu masuri de aparare impotriva incendiilor | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.